Liga prvaka

Horor, noćna mora, debakl… Talijanski mediji “pokopali” Atalantu nakon Dinama

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ



Talijanski mediji opisuju sinoćnju pobjedu Dinama od 4-0 nad Atalantom u 1. kolu grupne faze nogometne Lige prvaka: kao »noćnu moru« talijanskog prvoligaša.


Kao noćnu moru poraz Atalante su opisali »La Gazzetta dello Sport« i »Corriere dello Sport»


»Debi iz noće more za Atalantu« naslov je u »La Gazetta dello Sport« koja nastavlja kako je Dinamo s Olmom i Oršićem »rastrgao« Atalantu.




»Nerazzurri su srušeni u prvom poluvremenu talentom Španjolca i golovima napadača koji u drugom poluvremenu stiže do hat-tricka«, nastavlja »La Gazzetta dello Sport« dodajući da je ovo »najteži poraz Talijana od 1-6 od Barcelone u Rimu 2015.»


»Atalanta, noćna mora u Ligi prvaka, piše Corriere dello Sport«. »U Zagrebu su Nerazzurri bili previše nespretni tijekom većeg dijela susreta, a debakl je već počeo u prvom poluvremenu«, navodi »Corriere dello Sport«.


I Tuttosport u naslov stavlja »šokantan debi u Ligi prvaka: 4-0 za Dinamo«.


»U Zagrebu su Nerazzurri platili uzbuđenje zbog prvog nastupa na najvažnijem europskom turniru: igrali su nespretno i bojažljivo. Presudili su im Leovac s jednim pogotkom i Oršić s hat-trickom«, dodaje Tuttosport.


»Debi Atalante u Ligi prvaka pretvara se u strašnu noćnu moru: na maksimirskom stadionu Dinamo je pobijedio 4-0. Junak je Mislav Oršić, bivši nogometaš La Spezia (9 nastupa u Seriji B), kojem je ovo također bio debi u Ligi prvaka i u kojem je postigao hat-trick«, ističe Tuttosport igrača koji je sinoć donio nevjerojatnu pobjedu Dinamu.


Talijanski sportski portal Calciomercato.com piše »Atalanta, horor debi: gore nije moglo biti. Nije bilo Atalante i nije bilo meča«.


Za »La Repubblicu« poraz od Dinama je »Debi za zaborav za Nerazzurre«.