Dani Olmo

Došao sam u Leipzig jer razvija i vjeruje mladim igračima

Hina

Dani Olmo

Dani Olmo



LEIPZIG Dinamov veznjak Dani Olmo (21) u subotu je potpisao ugovor na četiri i pol godine s vodećom momčadi njemačkog prvenstva Leipzigom, a nakon toga je istaknuo kako je došao u taj klub jer razvija i vjeruje mladim igračima.


»Naravno da sam pratio uspon Leipziga posljednjih godina. To je mladi i atraktivni klub, koji me uvjerio svojom filozofijom razvijanja talentiranih igrača i vjerom u njih«, izjavio je Olmo i dodao: »Veselim se što ću upoznati suigrače te se nadam da ću što prije biti s njima na terenu. Želim doprinijeti svojim snažnim karakteristikama te pomoći momčadi da ostane visoko pozicionirana u prvenstvu, ali i da bude uspješna u svim natjecanjima koliko je god moguće duže«.


Dani Olmo je lani sa španjolskom U-21 reprezentacijom osvojio Europsko prvenstvo, a s Dinamom hrvatsko prvenstvo te je ove sezone debitirao u Ligi prvaka. U Dinamo je stigao 2014. godine i u modrom dresu je upisao 124 nastupa, zabio je 34 gola i 28 puta asistirao.




»Jako smo zadovoljni što smo uspjeli uvjeriti Danija Olma da smo mi pravi klub za njega, da smo mu mi najbolji mogući korak za budućnost, premda je imao ponude drugih renomiranih klubova«, rekao je Leipzigov sportski direktor Markus Krösche i dodao: »On je fantastično istrenirani igrač, tehnički jako razvijen i opasan. Ima izvanrednu kvalitetu u posjedu lopte što će našoj napadačkoj igri donijeti nove mogućnosti, pa će ona postati još snažnija. Sa 21 godinom još uvijek je daleko od kraja svog razvoja. Uvjeren sam da se Dani odlično uklapa u našu momčad u svakom pogledu i da ćemo se dobro zabavljati s njim u budućnosti«.


Olmo je potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. godine, te će na dresu nositi broj 25. S novim suigračima će trenirati prvi puta u ponedjeljak, izvijestio je Leipzig.