SP Rusija 2018.

Dobra i loša vijest s treninga reprezentacije: Vrsaljko je trenirao, ali jedan od ključnih igrača nije

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Ukoliko će Vrsaljko propustiti polufinale, njegovu poziciju bi mogao zauzeti Tin Jedvaj kako bi Dalić zadražao stoperski par Lovren - Vida, ili će na Vrsaljkovo mjesto preseliti Vida, a u momčad uskočiti Vedran Ćorluka.



MOSKVA – Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda protiv Engleske u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji.


Trening na stadionu Lužnjiki donio je jednu dobru i ponovo jednu lošu vijest.


Šime Vrsaljko i Danijel Subašić su se pojavili na treningu, ali nije bilo Ante Rebića. Međutim, kako je trening otvoren samo prvih 15 minuta upitno je hoće li Vrsaljko nastupiti u srijedu.




“Mi želimo 100 posto spremne igrače. Iza nas je pet teških utakmica što je uzelo danak, ali nema alibija i opravdanja. Došli smo u polufinale. Mi se nismo potrošili, mi ćemo se tek potrošiti,” naglasio je izbornik Zlatko Dalić prije treninga.


Vrsaljko je u četvrtfinalu protiv Rusije ozlijedio koljeno i od tada nije trenirao. Dalić se nadao kako će ga liječnici uspjeti ‘pokrpati’, no pitanje je može li branič Atletico Madrida izdržati žestok ritam koji se očekuje na utakmici. Iz Atletica već danima pritišću hrvatski stožer da Vrsaljko ipak ne zaigra zbog opasnosti da ne pogorša ozljedu.


Ukoliko će Vrsaljko propustiti polufinale, njegovu poziciju bi mogao zauzeti Tin Jedvaj kako bi Dalić zadražao stoperski par Lovren – Vida, ili će na Vrsaljkovo mjesto preseliti Vida, a u momčad uskočiti Vedran Ćorluka.


Što se tiče Subašića, on bi trebao biti spreman. Međutim, sve je iznenadio Rebićev izostanak. Iz tabora hrvatske vrste su poručili kako je Rebić propustio trening zbog problema s vratom zbog čega je pošteđen.


Nagađa se kako je u pitanju predostrožnost, kao što je i Dejan Lovren jučer propustio trening.


Utakmica između Hrvatske i Engleske je u srijedu u 20.00 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Lužnjiki.