Konferencija za novinare izbornika hrvatske nogometne reprezentacije

Dalić: Vrijedimo više od osmine finala Svjetskog prvenstva

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

- Do sada se nismo puno bavili danskom reprezentacijom ali sada ćemo se intenzivnom okrenuti njima. U ova tri dana dobro ćemo ih proučiti. Danci njeguju sličan stil igre kao Island, ali su za klasu bolji, kaže Dalić



Nakon što je hrvatska reprezentacija u velikom stilu s tri pobjede izborila plasman u osminu finala svjetskog prvenstva u Rusiji, izbornik Zlatko Dalić sve svoje misli okrenuo je prema idućem suparniku, Danskoj.


“Do sada se nismo puno bavili danskom reprezentacijom ali sada ćemo se intenzivnom okrenuti njima. U ova tri dana dobro ćemo ih proučiti. Danci njeguju sličan stil igre kao Island, ali su za klasu bolji,” kazao je Dalić po povratku u kamp u Roščinu.


Hrvatski strateg smatra kako u toj utakmici neće biti favorita.




“Nema favorita, izgledi su 50-50 posto. Bit će to tvrda i teška utakmica, to je osmina finala. Bit će to dva različita stila igre. Onaj koji nametne svoj igre imat će više šanse,” smatra izbornik.


Udarna igla danske reprezentacije je veznjak Tottenhama Christian Eriksen.


“On je sjajan igrač, koji nam može napraviti puno problema. Neće biti neki poseban plan za njega. Cijela momčad mora biti zajedno, mora biti kompaktna. Nećemo igrati čovjek na čovjeka,” naglasio je Dalić.


Još jednom je naglasio kako je njegova vjera u momčad neograničena i kako je plasman u osminu finala tek prvi korak.


“Sve ovisi o nama. Moja vjera u momčad je neograničena. Nama je prvi cilj bio proći grupu, ali nismo time zadovoljni. Očekujemo više, a koliko vidjet ćemo. Imamo kvalitetu za više, a Danska će biti naša istina. Ako pođemo sve se otvara i očekivanja će biti veća.”


Dio novinara je konstatirao kako je Francuska radije izabrala Argentinu umjesto Hrvatske pokazavši tako kako nas se boji.


“Rezultatima u ove tri utakmice izgradili smo reputaciju koja je sada veća nego što je bila i to je sjajno. To ulazi u povijest, ali moramo zaboraviti što je bilo, moramo se okrenuti idućoj utakmici jer ako to ne potvrdimo ona nismo ništa uradili.”


Dalić se još jednom osvrnuo na ‘misterij Modrić’ i navodne Fifine pozive u kojima se tražilo da naš najbolji igrač nastupi u prvom sastavu protiv Islanda.


“Nema nikakve misterije, mene nitko nije zvao. Nije mi jasno ćemu ove stvari. Nema nikakvog misterija i nije mi jasno zašto se o tome pisalo. Nitko me nije zvao iz Fife zbog Modrića. Plan je bio da Luka zaigra sat vremena jer su uz njega i ostali igrači bolji.”


Komentirao je golgeterski post Marija Mandžukića.


“On je dobri duh koji vuče ekipu, on uvijek daje zadnji atom snage. Još ga neće gol, ali vjerujem da može proraditi protiv Danske. On je prvi zid s kojim se branimo.”


Više ga brine činjenica što se žuti kartoni ne brišu nakon prvog kruga natjecanja.


“To me više brine, imamo osam kartona, ali nećemo kalkulirati. Važno je da ne zaradimo kartone zbog prigovora ili napucavanja lopte,” poručio je Dalić dodavši kako se ne boji ponavljanja scenarija s posljednjeg EP-a u Francuskoj kada je Hrvatska također bila prva u skupini, a potom ispala u osmini finala.


“‘Prvi cilj nam je bio proći grupu. To smo ostvarili, no mi nismo zadovoljni. Očekujemo više. Naporavili smo sjajne stvari u ove tri utakmice, ali ako to ne potvrdimo protiv Danske, onda će ostati jedna velika žal. Ja vjerujem da možemo proći dalje,” dodao je.


Ne brine ga niti euforija koja je zahvatila sve u domovini jer su njegovi igrači smireni i staloženi, svjesni kako još ništa nisu napravili.


“Glava neće to biti problem jer su dečki svjesni svoje snage. Napravili smo veliku stvar, ali to nije to. Vrijedimo daleko više od osmine finala,” poručio je Dalić.