Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Ispis članka: Chievo kažnjen jer je pumpao cijene igrača kako bi dobio licencu - Novi List

NoviList.hr

Chievo kažnjen jer je pumpao cijene igrača kako bi dobio licencu

Talijanska posla

13. rujan 2018 15:16

Napisao: HINA

Prvoligašu iz Verone oduzeta su tri boda i mora platiti 200.000 eura. Savez je donio blažu kaznu s obzirom na to da je tužiteljstvo tražilo oduzimanje 15 bodova.

Predsjednik Chieva dobio je šestomjesečnu zabranu rada u nogometu

RIM Talijanskom prvoligašu Chievu iz Verone oduzeta su tri boda i mora platiti kaznu od 200.000 eura zbog nepravilnosti u financijskom poslovanju, objavio je u četvrtak Talijanski nogometni savez.

Sportski sud Saveza je utvrdio da je Chievo, trenutačno zadnji na ljestvici, kriv jer je u razdoblju od 2015. do 2018. godine »pumpao« cijene mladih igrača koji su dolazili iz drugoligaša Cesene te da je tako ostvario profit od 27 milijuna eura i omogućio si registraciju u Serie A, što inače ne bi mogao.

Obje kazne - oduzimanje bodova i novčana kazna – trebaju biti primjenjene »tijekom sadašnje sezone«, ističe u svom priopćenju Savez koji je donio blažu kaznu s obzirom da je tužiteljstvo tražilo oduzimanje 15 bodova. Predsjednik kluba Luca Campedelli je suspendiran na tri mjeseca, a četiri njegova suradnika na četiri tjedna. Cesena je kažnjena samo suspenzijom u trajanju od šest tjedana za dva njena direktora jer je u stečaju i nema profesionalni status.