Naprasni odlazak

Bruno Marić podnio ostavku, pala je prva žrtva pomirbe HNS-a i Hajduka

P. N.

Bruno Marić je prije nekoliko dana prezentirao VAR tehnologiju/D KOVAČEVIĆ

Bruno Marić je prije nekoliko dana prezentirao VAR tehnologiju/D KOVAČEVIĆ

Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti, poručio je Marić u svojem priopćenju



ZAGREB Svega nekoliko dana nakon što je uspješno u Sesveta prezentirao VAR tehnologiju koja bi iduće sezone trebala zaživjeti na prvoligaškim travnjacima Bruno Marić podnio je ostavku na sve svoje funkcije u HNS-u. Naprasni odlazak nekadašnjeg suca iz Daruvar odmah je poprimio razne medijske konotacije, a jedna od njih sugerira da je Marić žrtvovan kako bi se popravili odnosi između HNS-ove središnjice i vodstva Hajduka. Naime, nedavno su se čelnici splitskog kluba sastali s vodstvom HNS-a (Marijan Kustić), a upravo bi Marićev odlazak iz Saveza mogao biti jedan od uvjeta približavanja pregovaračkih stavova. Doduše, Marić u svojem priopćenju niječe da odlazi zbog pritisaka iz Splita, ali nedvojbeno ukazuje da bi mogao biti smetnja povratku reprezentacije na Poljud. Marićevo priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Poštovani,


Iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska. Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju. Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali rekao bih i pomirenje!




Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a.


Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.


Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.


Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju.


Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska – Mađarska!


Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara”, stoji u Marićevu priopćenju.