Liga prvaka

Benfica odlučuje o sudbini Nike Kovača na klupi Bayerna

Marko Cvijanović

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

 Bivši hrvatski izbronik, Niko Kovač, nalazi se u prilično nezavidnom položaju. »Bayern« nikako da izađe iz krize 



RIJEKA Večerašnjim utakmicama petoga kola u skupinama E, F, G i H nastavlja se natjecanje u nogometnoj Ligi prvaka. Jedna od najzanimljivijih utakmica pritom se igra u Münchenu gdje Bayern dočekuje Benficu. Ne zbog rivalstva dvaju klubova niti zbog borbe za vodećim pozicijama u skupini E već uslijed činjenice da je trener Bavaraca i bivši hrvatski izbronik, Niko Kovač, u prilično nezavidnom položaju. Bayern nikako da izađe iz krize, posljednji kiks dogodio se tijekom posljednje prvenstvene utakmice protiv Fortune iz Düsseldorfa koja je u posljednjim trenucima uspjela uzeti bod na Allianz Areni. Kovač je ionako već izvjesno vrijeme na udaru kritika njemačke nogometne javnosti, pritom je za mnoge već odavno bivši, ali još uvijek je »u sedlu«.


– Oni koji me poznaju znaju da sam borac. Riječi poput odustajanja ili vješanja bijele zastave nisu u mom vokabularu. Uvijek gledam naprijed i borim se – kaže Niko Kovač koji će osigurati plasman u nokaut fazu ako večeras protiv »Benfice« osvoji barem bod. Nije, međutim, poanta u tome. Činjenica je da bavarska momčad ove sezone ne igra u skladu s mogućnostima i renomeom. Uostalom, sedmi uzastopni naslov prvaka itekako dolazi u pitanju poslije neuvjerljivih izdanja Kovačeve momčadi ove jeseni.


Utjecajni čelnik Bayerna Uli Hoeness rekao je poslije remija s Fortunom da će klub analizirati situaciju poslije dvoboja s Benficom. Vrijeme će pokazati hoće li i u kojoj mjeri konačni rezultat večerašnje utakmice utjecati na Kovačevu budućnost za kormilom Bayerna.




– Nije problem u tome da nemamo ideju, problem je kako naše ideje sprovesti u djelo. Vjerujem da će dečki u utakmici protiv Benfice dati sve od sebe – kaže Kovač.


Hoffenheim Andreja Kramarića, koji je u sjajnoj golgeterskoj formi, dočekuje Šahtar u borbi za pozicijama u skupini F što jamče europsko proljeće, moskovski CSKA Nikole Vlašića dočekuje Viktoriju iz Plzena, a u istoj skupini na rimskom »olimpicu« Roma i Real Madrid igraju šlager večeri. Mario Mandžukić s Juventusom dočekuje Valenciju.


Danas (21) 


SKUPINA E


AEK Atena – Ajax (18.55)


Bayern – Benfica


Poredak: Bayern 10, Ajax 8, Benfica 4, AEK 0.


SKUPINA F


Hoffenheim – Šahtar


Lyon – Man. City


Poredak: Man. City 9, Lyon 6, Hoffenheim 3, Šahtjor 2.


SKUPINA G


CSKA (M) – Viktoria (P) (18.55)


Roma – Real (M)


Poredak: Real Madrid 9, Roma 9, CSKA 4, Viktoria Plzen 1.


SKUPINA H


Juventus – Valencia


Man. Utd. – Young Boys


Poredak: Juventus 9, Man. United 7, Valencia 5, Young Boys 1.