Povratak golovima

ANDREJ KRAMARIĆ: Jako emotivno sam doživio gol, trebao mi je poslije svega što sam prošao

Marko Cvijanović

Andrej Kramarić/FACEBOOK/TSG HOFFENHEIM

Andrej Kramarić/FACEBOOK/TSG HOFFENHEIM

Trener mi je u razgovoru dan uoči utakmice rekao da ću najvjerojatnije ući u igru u posljednjih dvadesetak minuta. Međutim, osvanuo sam u prvoj momčadi i odigrao cijelu utakmicu. Jesam li mogao? Ako sam zabio gol, a mi upisali pobjedu... Onda valjda jesam, ha, ha, ha... - rekao je napadač kockastih



RIJEKA Andrej Kramarić se vratio! U svom stilu. Pogotkom. Napadač »kockastih« odigrao je u nedjelju prvu utakmicu ove sezone za Hoffenheim, proveo na terenu svih devedeset minuta i postigao prvi gol za svoju momčad koji je odškrinuo vrata pobjede nad Schalkeom (2:0). Bio je to prvi Kramarićev nastup poslije četiri i pol mjeseca i prijateljske utakmice Hrvatske s Tunisom u Varaždinu, poslije koje su počeli problemi s koljenom. Mučenje je trajalo (pre)dugo i na kraju je okončano artroskopskim zahvatom, u pitanju je bio takozvani Plica sindrom. Svi su problemi danas iza Andreja.


– Nije to još to, evo upravo ledim nogu… Ne, led nije na koljenu nego na tetivama oko njega. To je normalna pojava budući da su mišići malo atrofirali pa tetive odmah osjećaju posljedice – kaže Andrej Kramarić, koji nije mislio da će u svom prvom nastupu poslije operacije odmah dobiti punu minutažu.


– Nije bilo planirano, trener mi je u razgovoru dan uoči utakmice rekao da ću najvjerojatnije ući u igru u posljednjih dvadesetak minuta. Međutim, osvanuo sam u prvoj momčadi i odigrao cijelu utakmicu. Jesam li mogao? Ako sam zabio gol, a mi upisali pobjedu… Onda valjda jesam, ha, ha, ha… Jako sam emotivno doživio taj gol, trebao mi je poslije svega što sam prošao. Ta mi je plica stvarala velike probleme, nisam mogao trčati i stvarno sam se dugo mučio, jer sam konzervativnim metodama pokušavao otkriti o čemu je riječ i ublažiti tegobe. Međutim, ništa nije pomagalo. Sad mi je žao što se nisam ranije odlučio na artroskopiju, jer sam bez razloga izgubio mjesec ili dva. Na sreću, sada je sve to iza mene. I što je najvažnije, liječnici su tijekom artroskopskog zahvata ustanovili da su ligamenti koljena u odličnom stanju, a to je ipak najvažnije – rekao je Kramarić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU