Rijeka čeka protivnika

ABERDEEN ILI ČIHURA McInnes je u velikim problemima s ozlijeđenim stoperima i vapi za pojačanjima…

Portal Novilist.hr

Posljednji trening Aberdeena uoči ogleda s Čihurom

Posljednji trening Aberdeena uoči ogleda s Čihurom

Situacija s ozljedama nije nimalo ugodna, moram priznati da se nalazimo u situaciji na koju nismo naviknuli. Ukoliko prođemo u iduću krug Europske lige, a posebno ukoliko se plasiramo u skupine morat ćemo dovesti braniča. No, neće biti lako protiv Čihure, ovo je praktički nova momčad s devet novih imena u sastavu... - rekao je trener Aberdeena



RIJEKA Nogometaši Rijeke večeras će nešto prije 23 sata (ukoliko utakmica ne uđe u produžetke) saznati svojega suparnika u trećem pretkolu Europske lige. Aberdeen ili gruzijska Čihura. Rezultat prve utakmice, 1:1, jasno ulogu favorita gura na stranu Škota s kojima su “bijeli” već imali neugodnih iskustava u prošlosti. No, neće sve ići tako glatko na Pittodrieu. Derek McInnes, trener Aberdena, ima silnih problema s ozljedama u središnjem dijelu obrane. Ash Taylor i Mikey Devlin sigurno neće nastupiti. McInnes se doduše dosjetio svojem jadu pa je vratio Grega Leigha s posudbe iz NAC Brede. Leigh će nakon svega nekoliko treninga biti prisiljen nastupiti od prve minute. To su naravno sve loše vijesti za trener Aberdeena, a dobre za trenera Rijeke Igora Bišćana posebno kada se uzme u obzir da njegov kolega još uvijek ne zna kada bi mogao imati na raspolaganju dvojac Taylor – Devlin.


– Obavljaju preglede i čekamo rezultate nakon čega ćemo biti pametniji – govorio je MnInnes na presici uoči utakmice protiv Čihure i zatražio od Uprave da dovede stopera. – Situacija s ozljedama nije nimalo ugodna, moram priznati da se nalazimo u situaciji na koju nismo naviknuli. Ukoliko prođemo u iduću krug Europske lige, a posebno ukoliko se plasiramo u skupine morat ćemo dovesti braniča. No, neće biti lako protiv Čihure, ovo je praktički nova momčad s devet novih imena u sastavu…


McIness tvrdi da je njegova momčad u Tbilisiju odigrala tek prvo poluvrijeme koje nije izgubila uz dati gol što ipak daje određenu prednost.




– Gol u gostima je vrlo važan, ali ništa nam ne garantira jer Čihura ima kvalitetu dovoljnu da nas u svakom trenutku podsjeti da moramo posao završiti na terenu – rekao je trener Aberdeena.


Samson Pruidze, trener Čihure, nije doputova na otok s bijelom zastavom…


–  Znamo da igramo protiv vrlo jake momčadi pred njihovim navijačima, ali imamo i mi svoje kvalitete. Znamo da moramo zabiti, ali i da Aberdeen mora pred svojim igračima igrati napadački. Ušli smo u prvu ligu prije sedam godina, a u proteklih šest godina smo igrali u Europi. Pobijeđivali smo Bursaspor i Beitar Jerusalem, kada bi uspjeli svladati Aberdeen bila bi to senzacija. I remi u Tbilisiju protiv Aberdeena je za nas već bio veliki uspjeh – poručio je trener Čihure.