Ipak nije najmlađi

Simon Rožman postao je 32. trener Rijeke u HNL-u i četvrti najmlađi debitant

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman/D. ŠKOMRLJ

Elvis Scorija je u ljeto 2004. godine preuzeo momčad s 33 godine i 19 dana. Drugi najmlađi je Stjepan Ostojić (33 godine, četiri mjeseca i 29 dana. Ispred Rožmana je još Nenad Gračan koji je prvu utakmicu vodio s 33 godine, 10 mjesec i tri dana.



RIJEKA Simon Rožman debitirat će danas na klupi Rijeke u kup susretu u Bujama. Mladi slovenski stručnjak postao je 32. trener koji će voditi bijele u službenim utakmicama otkada je HNL-a, tek drugi stranac nakon Matjaža Keka. Rožman je sa svojih 36 godina jedan od najmlađih, ali ne i najmlađi debitant u tom društvu. Taj primat još uvijek drži Elvis Scorija koji je u ljeto 2004. godine preuzeo momčad s 33 godine i 19 dana. Drugi najmlađi je Stjepan Ostojić koji je u sezoni 2008./09. vodio momčad u dvije utakmice s 33 godine, četiri mjeseca i 29 dana. Ispred Rožmana je još Nenad Gračan koji je 1998. godine preuzeo momčad od svojega “šefa” Branka Ivankovića i uspješno vodio momčad kroz Ligu za ostanak. Gračan je prvu utakmicu vodio s 33 godine, 10 mjesec i tri dana.


Scoria je danas uglavnom prisutan na malim ekranima kao TV komentator, Ostojić je pomoćni trener Ivanu Juriću u Veroni, a Gračan je donedavno vodio mladu reprezentaciju Hrvatske. U “top 10” najmlađih debitanata na klupi Rijeke pored trojice navedenih i Rožmana spadaju još: Dragan Skočić (37), Vjekoslav Lokica (37), Alen Horvat (37), Srećko Juričić (37), Ranko Buketa (37) i Mladen Mladenović (38).


Zanimljivo je da su se Scoria i Gračan u svojoj prvoj punoj trenerskoj debitantskoj sezoni u Rijeci borili za trofej. Scorija je 2005. godine osvojio Kup Hrvatske, a Gračan umalo ostao bez naslova prvaka 1999. godine. Gračan je sakupio 130, a Scorija 85 prvenstvenih utakmica na klupi Rijeke po čemu su na drugom i treće mjestu iza apsolutnog rekordera Matjaža Keka koji je otišao nakon 201. prvenstvene utakmice za kormilom bijelih.