Strah je vrag...

SIMON SLUGA: Pokušali smo ići s više rizika na Poljudu pa smo vidjeli što se dogodilo…

Denis Frančišković

Simon Sluga/Foto PIXSELL

Simon Sluga/Foto PIXSELL

Postavili smo se čvrsto, htjeli smo obraniti tu nulu, a onda ako nešto uspijemo u napadu. Ponavljam, igrali smo protiv najboljih u ligi i ovo je na kraju realno - kaže vratar Riječana i najbolji pojedinac na travnjaku



RIJEKA Malo pravog sadržaja na travnjaku, netaknute mreže, Rijekina orijentacija na defenzivu i jalova visoka premoć »modrih« u posjedu. Vratar Simon Sluga kao najbolji igrač kod domaćina, Amir Rrahmani, lijevi bočni kod gostiju. Loš sudac Mario Zebec i BBB-i koji skandiraju Igoru Bišćanu. Siže je to najnovijeg derbija Rijeke i Dinama na Rujevici za što raniji zaborav. Igor Bišćan znao je da u nadmetanje s prvakom ne može krenuti otvorenog garda, Nenad Bjelica još uvijek željan premijerne pobjede na Rujevici to je možda i potajno priželjkivao. Dojam je da je ostao pomalo iznenađen Bišćanovim tercetom stopera. I upravo su tu »bijeli« potrošili najviše energije. Gorivo u domaćem spremniku bilo je na »crvenom« za nešto više u napadačkim akcijama. A i tu su »modri« lakoćom izlazili na kraj s Riječanima, Livaković je praktički ostao besposlen osim što je uhvatio dvije neopasne, mlake lopte Halilovića po sredini vratiju.


– Bili smo svjesni uoči utakmice da moramo probati nešto novo pred finale Kupa u Puli. Prvi put igrali smo s trojicom stopera i mislim da je to bilo dobro. Dinamo je imao neke šanse, ali mislim da se nisu previše razigrali i razmahali. Treba priznati da smo igrali protiv trenutačno najbolje momčadi u Hrvatskoj i da smo zaslužili taj bod jer smo svi za njega »iskrvarili« i borili se do zadnje sekunde. Dali smo svi koliko smo mogli i za to treba odati dečkima priznanje. Po meni bitno je da nismo izgubili – ustvrdio je nakon utakmica Simon Sluga, najbolji igrač derbija.


Sluga je mišljenja da je stožer dobro procijenio situaciju, nadigravanje s Dinamom bilo bi preopasno i prerizično. Ipak, je li se moglo nešto ofenzivnije?




– Pokušali smo ići s više rizika na Poljudu pa smo vidjeli što se dogodilo. Nismo izlazili od doma tjedan dana. Postavili smo se čvrsto, htjeli smo obraniti tu nulu, a onda ako nešto uspijemo u napadu. Ponavljam, igrali smo protiv najboljih u ligi i ovo je na kraju realno. Ne možemo se prema svima postaviti na travnjaku na isti način. Ipak Dinamo ima više od dvadeset top igrača u dobroj formi, a mi smo cijelu polusezonu igrali s dvanaest, trinaest igrača. To je uzelo određeni danak, moramo samo skupiti glave, kraj je prvenstva i idemo dalje – dodaje Sluga.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU