Trener Rijeke

Rožman o odnosu s Kekom: ‘Ne smeta mi povezivanje s njim, ali moj trenerski uzor je – Klopp’

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

 Rado razgovaram s trenerima, ali ne o nogometnoj politici već o konkretnim stvarima. Iskustvo ne možeš kupiti niti ubrzano doći do njega. Volim poslušati savjete i iskustva drugih trenera



U velikom razgovoru za današnji Novi list, trener Rijeke Simon Rožman otkrio je u kakvom se stanju nalazi momčad nakon velike splitske pobjede.


Progovorio je i o svojem odnosu s Matjažem Kekom, o kojem se često govori.


– Ne smeta me to povezivanje s Kekom. Rado razgovaram s trenerima, ali ne o nogometnoj politici već o konkretnim stvarima. Iskustvo ne možeš kupiti niti ubrzano doći do njega. Volim poslušati savjete i iskustva drugih trenera. Pa i ona loša iskustva. Nisam opterećen time, samo sam zahvalan svima koji mi daju pokoju vrijednu informaciju – naglašava Rožman.




Otkrio je i tko mu je trenerski uzor.


– Volim Kloppa. Kod njegovih momčadi u svakoj sekundi nešto se događa na terenu. Imaju visok presing, znaju se braniti u niskoj zoni, imaju vrlo brze tranzicije, dinamiku u kontinuiranom napadu, dubinu, međuprostor, ubačaje, prekide… Volim tu energiju i to je najbliže mom poimanju nogometa. Tu je i Roger Smith u Salzburgu gdje sam također vidio veliku energiju. Taj stil je meni najbliži. Ranije sam puno pratio Guardiolu u Barceloni. Fascinantan mi on s obzirom na dojam koji je ostavljao na sve ljude, na djecu, na političare… U pozitivnom smislu.


Veliki intervju pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…