Branič Škrljeva

Siniša Štemberger: Nadam se da ćemo što ranije riješiti utakmicu protiv Alkara

Zlatko Horvat

OSMI U PEKINGU – Siniša Štemberger, Jasmin Perković, Mensud Julević i Boris Jeršin

OSMI U PEKINGU – Siniša Štemberger, Jasmin Perković, Mensud Julević i Boris Jeršin

Kina nas je malo izbacila iz ritma, ali nadam se da ćemo biti pravi i ranije riješiti utakmicu protiv Alkara – kaže Štemberger



RIJEKA Dvije pobjede i dva poraza dosadašnji je učinak košarkaša Škrljeva u Hrvatski Telekom premijer ligi. Dvama domaćim uspjesima treba dodati i treći, večeras (19 sati) protiv Alkara, učvrstiti mjesto u gornjem domu ljestvice.


– Alkar je u Sinju puno nezgodnija momčad, to se odavno zna. Ta atmosfera ih je spašavala sve ove godine. Međutim, promijenili su momčad, manje je Sinjana, dosta mlađih. Novi je trener, Domagoj Kujundžić. Radi se o dobrom treneru, s kojim sam imao priliku raditi. Međutim, mi smo bolja momčad. Iskusniji smo, viši. To je ono što se može reći prije utakmice, a što će reći parket… – kaže Siniša Štemberger, iskusni branič Škrljeva, koji je propustio gostovanje u Zadru, zajedno s Jasminom Perkovićem. Protekle nedjelje bili su u Pekingu, na završnom turniru 3×3 World Toura.


– Kina nas je malo izbacila iz ritma, ali nadam se da ćemo biti pravi i ranije riješiti utakmicu. Naime, protiv Hermes Analitice smo morali pet puta dobiti utakmicu, protiv Osječana smo se previše mučili, iako su došli bez dva igrača.





Zagrebački Agrodalm današnji je gost Kvarnera 2010 u četvrtom kolu Prve lige. Radi se o sastavu koji je, kao i Gorica, u prvenstvo krenuo s tri pobjede. No, Riječani se polako bude, mlada momčad Marijana Mancea poprima konture i igra bi trebala rasti. Baš kao i energija. Susret Kvarnera 2010 i Arodalma igra se u dvorani Dinko Lukarić s početkom u 16 sati.



U Pekingu Štemberger i Perković nastupili su u sastavu Kranja. Zaustavljeni su u četvrtfinalu od Rige (11:9).


– FIBA je to organizirala na iznenađujuće visokoj razini. Iako smo mi stara haklerska škola, sviđaju mi se pravila. Kriterij suđenja je malo nedorečen, jer ponekad nalikuje na rukomet, ima puno udaranja, ali nemaš vremena plakati s obzirom na to da posjed traje 12 sekundi. I manja je lopta. Poraženi smo u četvrtfinalu od Latvijaca, a njihova je reprezentacija prvak Europe. Međutim, bilo je to super iskustvo. Kada je u pitanju Peking, već sam ga ranije posjetio. Nema tu trenera pa je sve bilo opuštenije. Uoči starta turnira posjetili smo i Kineski zid.


S Pekingom ne prestaje Štembergerov angažman u 3×3 košarci. – Ovaj sport je u ekspanziji. Za ekipu su dovoljna četiri igrača. Nekad se ekipa mogla skupiti u jednoj zgradi, danas je to ipak malo teže… Možda smo mogli ostvariti i bolji rezultat u Pekingu, ali Jasmin i ja treniramo u Mavrincima, a Boris Jeršin i Mensud Julević su u Ljubljani. Za nas je 3×3 košarka novi izazov, ne moraš trčati s jedne na drugu stranu terena… – zaključuje 38-godišnji Štemberger.