Najbolji uzvrat

Na krilima Konjevića i Štembergera: Košarkaši ”Škrljeva” slavili u HT Premijer ligi

Denis Frančišković

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



MAVRINCI Utakmica 15. kola Hrvatski telekom Premijer lige: Škrljevo – Šibenik 86:80 (22:19, 22:25, 18:18, 24:18). Dvorana u Mavrincima. Gledatelja: 300. Suci: Hadžić, Vovk, Paić.


ŠKRLJEVO: Šarac, Štemberger 20 (7-7), Ušić 5 (1-1), Barnjak 9 (4-5), Boban 5, Perković 10 (2-3), Konjević 26 (8-10), Radunić 9 (1-1), Janc 2.


ŠIBENIK: Šarić 2, Vitali 10 (1-1), Bašić 6 (2-2), Bundović 18 (7-8), Pandurić 18 (3-4), Mileković 15 (7-7), Nakić 11 (4-5).




Trice: Škrljevo 9/24, Šibenik 6/20. Skokovi: Škrljevo 34, Šibenik 24. Šut za dva poena: Škrljevo 18/33, Šibenik 19/34.


Zeleni sa Škrljeva na najbolji su mogući način uzvratili šibenskim žuto-crnima za poraz u drugome kolu na Baldekinu kad su u pravoj drami imali pobjedu u džepu, no na kraju su se praznih ruku vratili na Mavrince. Pred televizijskim kamerama igrači trenera Damira Rajkovića bili su dodatno inspirirani, u završnici su slomili otpor žilavih gostiju za novo slavlje sa svojom bučnom i u maškaranom ruhu vođenom publikom. A na putu do slavlja »zelene« su vodili pucački raspoloženi Davor Konjević (26) i Siniša Štemberger (22), uz dobar napadački i obrambeni skok suigrača. Bilo je to zapravo pogonsko gorivo domaćima na putu do toliko željene pobjede…


Ključni trenuci grobničkoga dvoboja pod obručima počeli su se događati pet i pol minuta prije kraja utakmice kad se Rajkovićeva momčad odvojila na, pokazalo se, ključnih devet poena.


Žustar Anzulović


Kod rezultata 69:69 Konjević je pogodio tricu, potom ukrao loptu i u kontri realizirao jedno slobodno bacanje. Bio je to samo početak domaće serije od 9:0 koju je produžio Štemberger novom tricom za plus sedam, a zaokružio Konjević dvama realiziranim slobodnim bacanjima za 78:69.Vidno razočaran trener gostiju Vladimir Anzulović poprilično je »poderao« glasnice, a potom i skinuo sako pokušavajući žustro vratiti Šibenčane u život. No, osim kratkotrajnih bljeskova nije uspio…

Mileković je tricom ubrzo smanjio na 81:78, ali Konjević je bio neumoljiv u slobodnim bacanjima koje je hladnokrvno realizirao. Ono najvažnije devet sekundi prije kraja kada je pogodio jedno od dva za 84:80. Bundović je u idućem napadu gostiju promašio pokušaj za tricu i slavlje »Škrljeva« moglo je početi.


Reful odluke


Inače, susret se očekivano pretvorio u utakmicu u kojoj se igralo »koš za koš«. U prvoj dionici »zeleni« su imali najveću prednost od šest razlike kad je Matej Radunić položio za 15:9. Domaći su imali brzu tranziciju, dosta ukradenih lopti te uz čvrstu obranu lakoćom poentirali iz kontri. Druga četvrtina donijela je obračun tricama i minimalnu prednost Šibenika za poravnanje na odmoru. Raspucali su se Barnjak i Vitali uz standarnog Konjevića te držali susret u egalu do kojeg je došlo u 16. minuti kada je Toni Nakić zabio tri poena u nizu za 32:32. Filip Bundović i Nakić sigurnim su izvođenjem slobodnih bacanja do odmora održavali ravnotežu i bilo je jasno da će jedan reful prelomiti utakmicu.


Treća četvrtina obilato je potvrdila izjednačenost, domaćima je malo popustila koncentracija, no priključak je tricama ovoga puta održavao Štemberger. Gosti su poenima Luke Pandurića prvi put osjetnije poveli (51:54), a za novi egal pobrinuo se Štemberger, njegova trica 15 sekundi prije kraja treće dionice donijela je na novo poravanje na semaforu 62:62.I onda u završnici, predvođeni sigurnim Konjevićem, domaći su blitz refulom izvukli odlučujuće atome snage i koncentracije za zasluženo slavlje.