Stotkom ispraćeni mravi

Košarkaši ‘Škrljeva’ protiv ‘Zagreba’ upisali četvrtu domaću pobjedu sezone

Zlatko Horvat

NOVA POBJEDA – Antonio Boban i Dino Stipčić lako su došli do bodova preko Mateja Muovca i Božea Radoša / Snimio Damir ŠKOMRLJ

NOVA POBJEDA – Antonio Boban i Dino Stipčić lako su došli do bodova preko Mateja Muovca i Božea Radoša / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Domaći su u dvije minute i deset sekundi druge dionice napravili seriju 8:0 i stekli dvoznamenkastu prednost (37:26) tricom Konjevića, koja je polako, ali sigurno, nastavila rasti. Najveća prednost iznosila je čak 39 poena (103:64)  



MAVRINCI  »Škrljevo« je upisalo četvrtu pobjedu, na domaćem parketu i dalje imaju maksimalan učinak.  No, bilo je dovoljno razloga za brigu uoči susreta s »mravima«.


»Škrljevo« je igralo bez Amerikanaca,  suspendiranog Briana Williamsa, koji je pao na doping testu (kanabis) i Jarona Nasha,  koji je već bio na odlasku, ali ipak je odlučio ostati i pokušati se izboriti za veću minutažu kod trenera Damira Rajkovića. Momčad je na predstavljanju izveo  Jasmin  Perković, ali susret je prosjedio  na klupi zbog ozljede. Međutim, kapetan je bio spreman igrati da je trebalo… Srećom nije. 



Uoči podbacivanja na početku utakmice odana je počast hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.





Domaći su malo odahnuli kada su shvatili da je »Zagreb« došao u Mavrince  bez prvog igrača, graditelja igre  Martina Junakovića, vrijednog u prosjeku 30 poena i osam asistencija ove sezone, koji je preskočio susret zbog ozljede pete.


Prva četvrtina protekla je u igri s neobaveznim obranama, postignuto je čak 55 poena. No, domaći su nastavili u revolveraškom stilu, u dvije minute i deset sekundi druge dionice napravili su seriju 8:0 i stekli dvoznamenkastu prednost (37:26) tricom Konjevića, koja je polako, ali sigurno, nastavila rasti. Najveća prednost iznosila je čak 39 poena (103:64).



Susret 7. Kola Premijer lige košarkaša: Škrljevo – Zagreb 111:73 (29:26, 34:19, 27:17, 21:11). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 350. Suci: Dožai, Jurković  (Zagreb), Šverko (Rijeka). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka). ŠKRLJEVO: Štemberger 8 (2-2), Jashari 4, Barnjak 17 (4-4), Molnar,  Boban 15, Hrnjkaš 2, Perković, Konjević 22, Radunić 18, Furlan 6 (2-2), Vranković,  Stipčić 19. ZAGREB: Ogrizović 6, Herceg, Bačevina, Buovac 5, Palokaj 4, Proleta 8 (6-6), Čar, Šango 18 (2-4), Macner, Radoš 14 (1-2), Krapić 18 (1-1), Badžim.


 Prve premijerligaške poene upisao je Elham Jashari, koji će idućeg mjeseca proslaviti 17. rođendan. Jashari je sudjelovao u najljepšoj akciji, koju je za troznamenkastu cifru na semaforu zaključio Barnjak.

Jashari je sa sirenom položio za konačnih 111:73 uz pjesmu i bubnjeve s tribina. Četiri poena, tri skoka, tri ukradene lopte i jedan skok njegov je učinak za 14  minuta igre.