NBA liga

Bogdanović odigrao još jednu sjajnu partiju: Drugi susret zaredom zabio 26 koševa

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, jučer je u pobjedi svojih Indiana Pacersa nad Orlando Magicom od 105-97 bio drugi strijelac sa 26 koševa.


Najbolji strijelac Indiane bio je Victor Oladipo koji je utakmicu završio sa 29 koševa i čak sedam ukradenih lopti.


Bogdanović je odigrao 35 minuta i učinku od 26 koševa (šut iz igre 9/15), od čega je pet trica (5/7) dodao sedam skokova i dvije ukradene lopte.




Indiana je jakom obranom prisilila Magic na 22 izgubljene lopte. Obje su momčadi bile izjednačene u prvom poluvremenu, no u drugom se Indiana (10-8), zahvaljujući obrani, odvaja i ograničava Orlando (8-9) na svega 42 koša u zadnje dvije četvrtine.


U zadnjoj je četvrtini Orlando uspio doći na četiri koša zaostatka, ali onda Indiana pojačava napad i zahvaljujući tricama Bogdanovića i Thaddeusa Younga povećava prednost na 11 koševa.


Kod Orlanda je najbolji bio Nikola Vučević koji je utakmicu završio sa 25 pogodaka, dok je Evan Fournier dodao 16. Mario Hezonja nije ulazio u igru za Orlando.Philadelphia 76ers Darija Šarića su također upisali pobjedu, sa 107-86 su slavili protiv Utah Jazza.

Ben Simmons je predvodio Sixerse sa 27 pogodaka, 10 skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte. Dario Šarić je odigrao 24 minute u u tom je vremenu upisao pet koševa (šut iz igre 2/5, trice 1/1), sedam skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.


Joel Embiid je ubacio 15 koševa za Sixerse uz 11 skokova, što mu je sedmi double-double ove sezone


Kod Utaha najučinkovitiji je bio Donova Mitchell sa 17 pogodaka.


Cleveland Cavaliers su sinoć uvjerljivo sa 116-88 svladali vodeću momčad Centralne divizije Detroit Pistonse, a nakon prve tri četvrtine Cavaliers su imali prednost od čak 39 koševa.


Najbolji strijelac Clevelanda bio je Kevin Love sa 19 koševa i 11 skokova, LeBron James je dodao 18, a Jose Calderon 14. Ante Žižić nije ulazio u igru. Boston Celtics su sinoć upisali 16 pobjedu zaredom svladavši Dallas Maverickse na njihovom terenu, a do pobjede ih je predvodio sjajni Kyre Irving sa 49 koševa.

Celticsi su u zadnjoj četrvtini zaostajali deset koševa, no na kraju su nakon produžetka slavili sa 110-102.


Irving je u zadnjih pet minuta zadnje četvrtine zabio pet trica i ugrabio tri skoka preokrenuvši zaostatak Bostona od 79-89 u izjednačenje čime je utakmica otišla u produžetak.


Boston je s ovom pobjedom postao vodeća momčad Istočne konferencije.