Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2n
Sutra: 6° 6° 2n
22. veljače 2019.
Ispis članka: Poslastica: Holivudski veteran Al Pacino pojavit će se na pariškim kazališnim daskama - Novi List

NoviList.hr

Poslastica: Holivudski veteran Al Pacino pojavit će se na pariškim kazališnim daskama

Ostvarenje sna

10. rujan 2018 09:11

Napisao: HINA

Reuters

Holivudski i glumački veteran, oskarovac Al Pacino u listopadu će se u dvama solo nastupima pod nazivom »An Evening with Pacino« predstaviti pariškoj publici.

U intervjuu za francuski Le Figaro prošli je tjedan sedamdesetosmogodišnji američki glumac kazao da »već dugo sanja o tomu da nastupi u Parizu«.

Zvijezda brojnih filmskih uspješnica, među kojima su »Kum«, »Serpico«, Pasje poslijepodne«, »Lice s ožiljkom«, »Miris žene«, »Donnie Brasco«, »Đavolji odvjetnik« i »Carlitov način« nastupit će 22. i 23. listopada na sceni Theatre de Paris u predstavama na engleskom bez titlova.

Za Figaro je rekao da nastup nije zamišljen kao 'master class', odnosno kao edukacija za potencijalne glumce. »Pripovijedat ću o onome što mi se događalo u životu i što me je pokretalo da odglumim neke filmske scene..., a čitavo ću vrijeme razgovarati s publikom«, pojasnio je, dodavši da »u tomu ima nečeg posebno vrijednog jer je prisutan element spontanosti, pri čemu imate priliku naučiti i nešto novo o sebi«.

Manje je poznato, kazao je Pacino za Figaro, da je povremeno glumio i u kazališnim predstavama, među kojima su i Shakespeareova djela poput »Rikarda III.«, »Otela« i »Mletačkog trgovca«. Otkrio je da voli Molierea i Čehova i brojne druge kazališne pisce te da je »jako dobro upoznat s europskom književnošću«.