Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Ispis članka: Poropat: 'Jovanović ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama' - Novi List

NoviList.hr

Poropat: 'Jovanović ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama'

Reagiranje

15. lipanj 2018 09:45

Napisao: P. N.

Poropat: 'Jovanović ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama'

HNS-ov Andrej Poropat reagirao je na intervju Željka Jovanovića, kojeg je jučer objavio Novi list.

Poštovani,

molim vas da u svome mediju objavite reagiranje na izjave Željka Jovanovića koje je dao Novome listu, 14. lipnja 2018.

Nastavno na frustriran ton g. Željka Jovanovića kojim se osvrnuo na odluku riječkog HNS-a da doprinese boljim građanskim i političkim procesima u Rijeci, imamo potrebu kazati da nam je žao što je dotični uopće trošio svoju energiju na riječke HNS-ovce ispaljujući potpuno deplasirane i već, bit ćemo se slobodni izraziti - ofucane izjave.

Pomalo je tragično, a najviše je smiješno da ovakve izjave dolaze od Jovanovića koji je svojevremeno izjavio da u ministarstvo, na čelu kojeg nije postigao nikakve rezultate, neće na posao dolaziti s kočijom. Naime, dotični je tako pravdao činjenicu da će za službeno vozilo dobiti Audi A6 vrijedan gotovo 700 tisuća kuna! Istovremeno, danas je na njegovom mjestu upravo HNS-ova Blaženka Divjak koja je odradila ono što nitko unatrag deset godina, uključujući i samog Jovanovića, nije odradio - dovela je napokon kurikularnu reformu u školske klupe.

Jovanović je tipičan političar starog kova koji očito ne razumije kako politika funkcionira u naprednim demokracijama gdje je važno da društvo ide naprijed, a ne lijevo ili desno. Još i više, njegove izjave pokazuju da on značajnije ne razumije niti elementarne političke teze gdje HNS kao liberalna stranka centra ima jednaku udaljenost i od lijevih i od desnih pa, prema tome, ima i jednake mogućnosti na obje strane spektra.

Da je ovaj sada već marginalan član i vlastite stranke češće u rodnome gradu nego u Zagrebu sigurni smo da mu ne bi promaknulo da su riječki HNS-ovi vijećnici motivirani isključivo za rad i konkretne rezultate prema svojim sugrađanima te da im je pritom manje važno hoće li do te rezultate u ovome momentu ostvarivati kao kao dio vlasti ili kao dio opozicije. Iako, logika nalaže da je to, dok god se okolnosti ocjenjuju pozitivnima, kudikamo lakše uz vlast. 

Naši vijećnici u Rijeci nemaju hipoteke u svojim političkim i profesionalnim poslovima, nemaju oholih ambicija i, ono najvažnije, za razliku od mnogih pred javnosti nemaju skrivenih motiva za svoje postupke niti su ih ikada imali bez obzira na političke pozicije.