Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
NASA

Astronauti se u svemiru počastili pizzom

Foto: twitter.com/AstroKomrade
Foto: twitter.com/AstroKomrade
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2017. u 12:55 2017-12-07T12:55:00+01:00

Prije nekoliko dana NASA-in automatski svemirski teretnjak bez posade Cygnus na ISS je, među ostalim dostavio i tijesto za pizzu, umak od rajčica i sir

Astronauti NASA-e koji trenutačno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici poželjeli su jesti pizzu, pa su od nadređenih zatražili da im pošalju sastojke.

Kako je talijanski astronaut Paolo Nespoli napisao na Twitteru, njegov šef iz Cape Canaverala pristao je poslati im sve potrebne sastojke da bi članovi posade »Expedition 53« napravili jelo koje im je toliko nedostajalo.

Prije nekoliko dana NASA-in automatski svemirski teretnjak bez posade Cygnus na ISS je, među ostalim dostavio i tijesto za pizzu, umak od rajčica i sir.

Svaki je astronaut sebi pripremio pizzu kakvu najviše voli, no s obzirom na bestežinsko stanje to i nije bilo tako jednostavno jer su sastojci lebdjeli po zraku. Kad je posao dovršen na trokute su je razrezali – škarama.

Nespoli je kazao da je pizza bila »neočekivano ukusna«, a na YouTubeu je objavljen jednominutni video snimak Randyja Bresnika koji prikazuje kolege zaokupljene spravljanjem pizze.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija