Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. siječnja 2020.
Auto-industrija

Tesla stiže u Europu zbog visoko kvalitetnog inženjerstva: Musk otkrio lokaciju nove tvornice

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2019. u 7:55 2019-11-14T07:55:09+01:00

Nadaju se da će jednog dana proizvoditi milijun vozila godišnje.

Teslin izvršni direktor Elon Musk, kaže da će nova tvornica biti smještena u Njemačkoj kraj Berlina. Europska tvornica će ujedno biti i Teslina četvrta tvornica nakon one u Nevadi, Kaliforniji, New Yorku i Kini. Muska kaže da je dio Tesline odluke da dođe u Njemačku, njemačka povijest visoko kvalitetnog inženjerstva u auto-industriji, prenosi Business Insider.

Tesla će u Berlinu imati i inženjersku i dizajnersku tvornicu, objavio je Musk na Twitteru uz natpis: "GIGA BERLIN".

U listopadu, Tesla je kazala da očekuju izraditi Model 3 sedan i nadolazeći Model Y SUV u europskoj tvornici gdje će produkcija započeti 2021. godine. Kompanija kaže da će buduće tvornice raditi i vozila i baterije.

Kompanije je u šangajskoj tvornici započela s testiranjem produkcije i očekuje da će započeti s izradom vozila za korisnike do kraja ove godine. Izgradnja tvornica izvan SAD-a je dio Teslina plana da izraste u proizvođača automobila za masovno tržište. Učinit će to Teslinom sposobnošću produkcije i smanjenjem cijene poštarine međunarodnim kupcima.

Kažu i da njihova kalifornijska tvornica godišnje proizvede 440 tisuća vozila, ali nadaju se da će ta brojka jednog dana iznositi milijun.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.