Foto: Instagram
Osim što su vizualno privlačne, zdrave i krcate vitaminima, za pripremu vegetarijanske plate ne morate biti vrsni kuhar- dovoljno je samo malo kreativnosti
Inovacija mesne plate- ali bez mesa, najnoviji je trend u svijetu kulinarstva. Šarene, zdrave i krcate vitaminima, vegetarijanske plate počele su nicati u poznatim restoranima New Yorka, Charlestona i Philadelphie, a sada ih viđamo posvuda.
Osim što su vizualno privlačne, krcate su vitaminima, zdrave i osvježavajuće. Za pripremu vegetarijanske plate ne morate biti vrsni kuhar- jednostavno se poslužite onim što imate u frižideru i prilagodite vlastitom ukusu. Prije nego što krenete u izradu, imajte na umu nekoliko smjernica: temelj svake vegetarijanske plate čine tanko narezano, sirovo voće i povrće, kiseli krastavci, sjemenke i orašasti plodovi.
U nastavku donosimo nekoliko savjeta poznatih šefova kuhinje kako pripremiti savršenu vegetarijansku platu.
1. Ponudite raznolike okuse i teksture
Na primjer: začinjenu cvjetaču, slatke i mirisne prepržene mrkve i hrskave prepržene bademe.
2. Budite kreativni u prezentaciji
Korjenasto povrće poput repe i mrkve izgledat će vrlo privlačno ukoliko ih tanko narežete, a bit ćete odličan dodatak u raznim varijacijama vegetarijanske plate.
3. Začinite omiljeno povrće
Brokulu prelijte octom, dodajte malo morske soli, narezani češnjak i mirodije po želji. Pripremite marinadu za bobičasto voće poput borovnica tako što ćete 1 manju šalicu soli pomiješati s 1/8 šalice šećera i ¾ šalice bijelog octa. Promiješajte, prelijte preko borovnica i pustite u frižideru preko noći.
Izvor: shape.com
Foto: cheesemongrrl, fresh_philosopher, luxplatters, ainttooproudtomeg Instagram