Mirisna slastica

Pripremite se za najstrašniju noć u godini uz naš fantastični kolač za Noć vještica

Slavica Kleva

Foto: iStock

Foto: iStock

Donosimo fini recept za pravi Halloween gurmanski užitak od kojeg će zamirisati cijela kuća  



Zašto ne biste proslavili Noć vještica uz jednu finu slasticu od bundeve? Uz naš kolač i najstrašnija noć u godini pretvorit će se u pravi gurmanski užitak. Uz malo mašte, kolač možete dekorirati u oblik strašnog lica i tako oduševiti svoje goste.


Sastojci za tijesto:


300 g graham brašna




1 prašak za pecivo


150 g šećera


100 g otopljenog maslaca


0,7 dl Tonka kefira


korica 1 limuna


malo soli


Sastojci za kremu:


1 kg naribane bundeve


4,5 dl mlijeka,


6 jušnih žlica šećera


180 g kiselog vrhnja


2 jaja


1 žličica cimeta


1 žlica gustina



Priprema:


1. Brašnu dodati prašak za pecivo, sol, šećer, naribanu koricu limuna, otopljeni maslac i kefir pa sve dobro sjediniti.2. U protvan obložen papirom za pečenje ravnomjerno zagladiti i pritisnuti. Tijesto peći u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzija oko 6 minuta.3. U posudu uliti mlijeko i šećer, dodati naribanu bundevu. Kuhati na srednje jakom plamenu uz miješanje, dok se bundeva ne raskuha. Ukloniti s vatre, dodati gustin, promiješati i ostaviti da se ohladi.4. Posebno umutiti kiselo vrhnje i jaja, pa u to dodati kuhanu bundevu i sve dobro izmiksati. Na kraju dodati cimet i promiješati.5. Tijesto izvaditi iz pećnice i preliti ga pripremljenom smjesom koja će se ravnomjerno rasporediti.

6.Vratiti u pećnicu i peći na 180 stupnjeva Celzija oko 45 minuta. Još desetak minuta ostaviti pitu u isključenoj pećnici pa ju izvaditi i ostaviti ju da se potpuno ohladi prije serviranja.


Više o proizvodima PIK Rijeka potražite na: pikrijeka.hr