Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Tri mjeseca iščekivanja

Napokon se javili dobitnici 90 milijuna eura: Finskoj četvorki glavni dobitak Eurojackpot

Foto Hrvatska lutrija
Foto Hrvatska lutrija
Autor:
Objavljeno: 8. svibanj 2018. u 16:06 2018-05-08T16:06:17+02:00

Svi članovi dobitničkog kvarteta stanovnici su jugozapadnog dijela Finske, svaki od njih osvojio je 22.504.200 €, a na pitanje zašto su čekali gotovo tri mjeseca da se jave, odgovorili su: „Trebalo nam je i uzeli smo malo više vremena da dobro promislimo o tome što se zapravo dogodilo“

Finska nacionalna lutrija Veikkaus priopćila je kako su se dobitnici glavnog dobitka Eurojackpot, vrijednog 90 milijuna eura, konačno javili. O misterioznom dobitniku ili dobitnicima tragalo se još od
veljače kada je i osvojen najveći dobitak u povijesti te zemlje, piše u priopćenju Hrvatske lutrije.

Tada se znalo samo nekoliko osnovnih detalja - dobitni listić uplaćen je u supermarketu Prisma u gradu Loimaa koji se nalazi u jugozapadnoj Finskoj i koji broji tek nešto više od 16 tisuća  stanovnika.

Kako sretni dobitnici nisu članovi programa vjernosti finske nacionalne lutrije i prilikom uplate nije korištena kartica vjernosti, identitet igrača nije bio poznat: „Da su igrači članovi našeg programa vjernosti, glavni zgoditak bio bi izravno uplaćen na njihov tekući račun“ – poručili su tada iz finske lutrije.

Na listiću je bila odabrana mogućnost grupnog igranja u kojoj više igrača može zajednički uplatiti listić, dijeleći troškove i eventualni dobitak, zbog čega su mnogi Finci naslućivali da je ipak riječ o više dobitnika, a ne samo o jednom.

U konačnici to se pokazalo istinom, a četvero igrača krajem prošlog tjedna javilo se u sjedište finske lutrije u Helsinkiju.

Svi članovi dobitničkog kvarteta stanovnici su jugozapadnog dijela Finske, svaki od njih osvojio je 22.504.200 €, a na pitanje zašto su čekali gotovo tri mjeseca da se jave, odgovorili su: „Trebalo nam je i uzeli smo malo više vremena da dobro promislimo o tome što se zapravo dogodilo.“

Kao i kod svih ostalih dobitnika, pitanje koje se često postavlja je - gdje se i kako čuva dobitni listić: „Bar ga pas nije pojeo“ – odgovorio je jedan od dobitnika ne objašnjavajući previše gdje je listić vrijedan 90 milijuna eura čuvan.

Ovo je 14. po redu glavni dobitak osvojen u igri Eurojackpot u Finskoj, a kako bi proslavili najveći dobitak u povijesti svoje zemlje, lutrija Veikkaus još je u veljači organizirala vatromet i proslavu
upravo u gradu milijunaša.

Podsjetimo da je isto izvlačenje donijelo sreću i u Hrvatsku, a sretni dobitnici 5+1 dobitka iz Slavonskog Broda, osvojili su više od 26 milijuna kuna.

Prošlog vikenda u Hrvatskoj su osvojena još dva milijunska dobitka: Eurojackpot 5+1 od gotovo 3 milijuna kuna te Super sedmica vrijedna 29 milijuna kuna, a oba igrača svoje su dobitne kombinacije uplatili na našem najsretnijem prodajnom mjestu – internetu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.