Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Maya Bay

Istražite s nama rajsko otočje koje je poznatim učinio film "The Beach" i doznajte zašto toliko privlači avanturiste

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2018. u 8:37 2018-08-28T08:37:12+02:00

Prekrasna plaža Maya Bay koju je popularizirao film 'The Beach' s pravom se naziva rajem na zemlji, a bajkovito tajlandsko otočje na kojem se plaža nalazi i dalje je jedna od najpoželjnijih destinacija jugoistočne Azije

Ako se sjećate prekrasne i tajanstvene plaže iz filma 'Žal' s Leonardom Di Caprijom, riječ je zapravo o plaži Maya koja se nalazi na otočju Koh Phi Phi na Tajlandu, poznatoj meki avanturista diljem svijeta. Manje je poznato kako je film zapravo adaptacija odličnog romana istoimenog naziva koji potpisuje britanski autor Alex Garland. Radnja filma odvija se na jednom od otoka iz Phi Phi otočja, točnije Phi Phi Le s magičnom plažom Maya Bay koja djeluje kao odlomljeni komadić raja. Zanimljivo je da na ovom izoliranom otočiću nema automobila ni motora- bicikl je jedino prijevozno sredstvo, a otok je toliko malen da ga se može cijelog propješačiti za 2 sata.

Možda je upravo to razlog zašto je ova tropska idila jedna od najpoželjnijih destinacija ne samo Tajlanda, nego i cijele jugoistočne Azije. Otočići Phi Phi spadaju u jednu od najljepših grupa otoka na svijetu, a 1983. godine su ih proglasili nacionalnim parkom. Otok Phi Phi Le okružen je tirkiznim morem, a plažu krasi bijeli pijesak i koraljni grebeni. Plaža je, zbog svoje izoliranosti i prirodnih ljepota meka za turiste iz cijelog svijeta koji traže kutak raja na zemlji.

Zbog toga je, nažalost, ova nekadašnja top destinacija backpackera koju je krasilo tek par drvenih bungalova i nešto lokalnih stanovnika, takozvanih Sea Gypsies, sada postala komercijalno turističko središte. Nakon što je tsunami iz 2004. porušio sve resorte i restorane, ponovno se počelo s izgradnjom turističkih objekata kojih je, kao i turista, sve više i više. No, to još uvijek ne umanjuje jedinstvenu ljepotu ovog otočja. Nadamo se da će tako i ostati.

0

1micheleeccher

3bucketlistnow

2magnificent.thailand

4magnificent.thailand3

5thailand_detka

6

7viewfrom26a

Foto: @micheleeccher, bucketlistnow, magnificent.thailand, thailand_detka Instagram

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.