Ideja za ručak

Sočna svinjetina s pivom, senfom i medom za pravi gurmanski užitak

P. N.

Foto: Istock

Foto: Istock



Isprobajte ovaj jednostavni recept za svinjetinu s finim umakom koji će mesu dati bogati okus i mekoću.


Sastojci:


300 g narezane svinjetine


120 ml svijetlog piva




pola žlice senfa


pola žlice meda


brašno


maslinovo ulje


maslac


vlasac


papar u zrnu


sol


Priprema:


Pobrašnite komade svinjetine, te ih ispecite na mješavini ulja i maslaca. Posolite ih i ostavite na toplom. U tavu u kojoj ste pekli svinjetinu, a u kojoj je ostalo ulje od pečenja, ulijte pivo i dodajte med i senf. Promiješajte da dobijete umak. Vratite meso u tavu i pustite da se u umaku kuha još 10 minuta. Ukoliko umak postane pregust, možete ga razrijediti dodavajući malo juhe ili jednostavno tople vode. Na kraju pospite s malo sitno narezanog vlasca i paprom u zrnu. Umjesto vlasca možete upotrijebiti peršin.


Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”