Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ideja za ručak

Punjene i zapečene tortilje oduševit će i zahtjevne gurmane

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 12:12 2018-09-24T12:12:19+02:00

Na isti način možete pripremiti tortilje s junetinom. Sastojci su svi isti, a samo ćete produljiti vrijeme kuhanja

Tortilje su jedna od onih gotovih namirnica koje se mogu puniti ovisno o željama i ukusu. Za ovaj recept treba vam 6 komada čime ćete zadovoljiti apetit tri odrasle osobe. Cheddar je odličan i lako topiv sir koje možete pronaći u svim malo bolje opskrbljenim trgovinama. Ako vam punjena tortilja nije dovoljan obrok, poslužite ju uz sezonsku salatu.
Sastojci za 6 tortilja:
6 tortilja
400 g mljevene puretine
1 srednja kapula
3 režnja češnjaka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
200 ml pasate od rajčica
200 g sira cheddar
200 g mješavine kukuruza i crvenog graha
mljevena crvena paprika
maslinovo ulje
sol, papar
mileram
Priprema: Kapulu sitno nasjeckati i dinastati na maslinovom ulju. Paprike očistiti i narezati na četvrtine, a zatim na kockice. Češnjak također nasjeckati.
Na dinstanu kapulu ubaciti mljevenu puretinu i miješati kako bi ravnomjerno »pobijelila«, tek tada dodati obje vrste paprike i češnjak. Kratko dinstati, ubaciti grah i kukuruz, a zatim pasatu. Posoliti, popapriti te dodati mljevene crvene paprike koliko volite. Ako volite ljuto slobodno dodati malo mljevenog chillija. Kuhati na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.
Cheddar naribati na krupan ribež.

Tortilje zagrijati na tavi, puniti smjesom mesa i povrća i povrh staviti dva prstohvata sira.
Slagati u protvan obložen masnim papirom. Povrh rasporediti ostatak smjese mesa i povrća i posuti ostatkom sira.
Peći u pećnici prethodno zagrijanon na 180 stupnjeva 10-ak minuta.
Poslužiti s mileramom.
Na isti način možete pripremiti tortilje s junetinom. Sastojci su isti, samo ćete produljiti vrijeme kuhanja na 30 minuta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.