Foto: Instagram
Ima li boljeg načina za otvaranje blagdanske sezone od uživanja u torti od palačinki? Ima, dodate li tome još i topli napitak sa sljezovim kolačićima!
Došli su nam zimski dani, pale se božićne lampice, a mi uživamo u obiteljskim druženjima u toplini doma. A nema boljeg načina za svečano otvaranje blagdanske sezone od pripreme palačinki u kojima će uživati cijela obitelj, posebno naši najmanji. Dodate li svojoj torti od palačinki fini nadjev poput džema od kupina i šlaga, tada je vrijeme za uživanje u pravoj gastro- svečanosti. Za savršenu večer dodajte tome i topli napitak sa sljezovim kolačićima i najljepše doba godine može započeti.
Sastojci:
1 ½ šalice brašna
3 ½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
¼ šalice šećera
1 ¼ šalice punomasnog mlijeka
1 jaje
3 žlice rastopljenog maslaca
Priprema:
1. Na laganoj vatri otopite maslac i stavite sa strane.
2. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo.
3. Pjenjačom razmutite jaje i mlijeko.
4. U sredini smjese s brašnom napravite udubinu. Ulijte mlijeko i maslac.
5. Služeći se pjenjačom sjedinite sve sastojke. Smjesa treba biti gusta.
6. Stavite smjesu sa strane i zagrijte ulje na tavi.
7. Na tavu stavite smjesu u mjeri od otprilike ¼ šalice za svaku palačinku.
8. Pecite sa svake strane 3- 6 minuta do zlatnosmeđe boje.
9. Složite tortu stavljajući nadjev po želji između svake palačinke. *
10. Ukrasite voćem ili šlagom.
* Za nadjev možete koristiti džem po izboru, med, čokoladni namaz, javorov sirup ili sirup agave. U svaki drugi sloj palačinki možete staviti grčki jogurt. Također, palačinke možete posuti šećerom u prahu ili vrh ukrasiti šlagom.
Za savršeni dodatak ovoj zimskoj gastro- svečanosti preporučamo vruću čokoladu sa sljezovim kolačićima.
Foto: foldedcorners, aamulyaa Instagram
palačinjke, torta od palačinki, vruća čokolada, sljezovi kolačići