Zimski užici

Proslavite početak blagdanske sezone mega tortom od američkih palačinki i toplom čokoladom

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Ima li boljeg načina za otvaranje blagdanske sezone od uživanja u torti od palačinki? Ima, dodate li tome još i topli napitak sa sljezovim kolačićima!



Došli su nam zimski dani, pale se božićne lampice, a mi uživamo u obiteljskim druženjima u toplini doma. A nema boljeg načina za svečano otvaranje blagdanske sezone od pripreme palačinki u kojima će uživati cijela obitelj, posebno naši najmanji. Dodate li svojoj torti od palačinki fini nadjev poput džema od kupina i šlaga, tada je vrijeme za uživanje u pravoj gastro- svečanosti. Za savršenu večer dodajte tome i topli napitak sa sljezovim kolačićima i najljepše doba godine može započeti.


Sastojci:


1 ½ šalice brašna




3 ½ žličice praška za pecivo


½ žličice soli


¼ šalice šećera


1 ¼ šalice punomasnog mlijeka


1 jaje


3 žlice rastopljenog maslaca


Priprema:


1. Na laganoj vatri otopite maslac i stavite sa strane.


2. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo.


3. Pjenjačom razmutite jaje i mlijeko.


4. U sredini smjese s brašnom napravite udubinu. Ulijte mlijeko i maslac.


5. Služeći se pjenjačom sjedinite sve sastojke. Smjesa treba biti gusta.


6. Stavite smjesu sa strane i zagrijte ulje na tavi.


7. Na tavu stavite smjesu u mjeri od otprilike ¼ šalice za svaku palačinku.


8. Pecite sa svake strane 3- 6 minuta do zlatnosmeđe boje.


9. Složite tortu stavljajući nadjev po želji između svake palačinke. *


10. Ukrasite voćem ili šlagom.


* Za nadjev možete koristiti džem po izboru, med, čokoladni namaz, javorov sirup ili sirup agave. U svaki drugi sloj palačinki možete staviti grčki jogurt. Također, palačinke možete posuti šećerom u prahu ili vrh ukrasiti šlagom.



Za savršeni dodatak ovoj zimskoj gastro- svečanosti preporučamo vruću čokoladu sa sljezovim kolačićima.



Foto: foldedcorners, aamulyaa Instagram


palačinjke, torta od palačinki, vruća čokolada, sljezovi kolačići