Slatko i slano

Pripremite fine veganske kockice s maslacem od kikirikija, perecima i čokoladom – bez pečenja!

P. N.

Foto: @loodyskitchen Instagram

Foto: @loodyskitchen Instagram

Samo nekoliko sastojaka potrebno vam je za ukusni desert u neodoljivoj kombinaciji slatkog i slanog



Ovog vikenda zasladite se uz ukusne veganske kockice koje ćete pripremiti u tren oka i bez pečenja. Trebat će vam samo nekoliko sastojaka, a oduševit će vas kombinacija slatkog i slanog u ovom finom veganskom receptu.


Sastojci:


1 šalica (90 g) pereca


1 šalica (120 g) šećera




½ šalice (100 g) kokosovog ulja, otopljenog


¾ šalice (225 g) maslaca od kikirikija


Čokoladni preljev


175 g tamne čokolade s minimalno 70% kakaa, nasjeckane


2 žlice maslaca od kikirikija


razmrvljeni kikiriki i sol za posipanje


Priprema:


1. Manji pladanj (20*20 cm) obložite masnim papirom.


2. U blenderu izmiksajte perece do sitnijih komadića (možete ih i zatvoriti u vrećici i zatim razmrviti valjkom za tijesto).


3. Kokosovo ulje otopite na laganoj vatri, maknite s vatre, pustite nekoliko minuta da se rashladi i zatim umiješajte mrvice pereca i šećer. Kad se sastojci sjedine, umiješajte maslac od kikirikija.


4. Smjesu prebacite na pladanj i ravnomjerno rasporedite te stavite u hladnjak.


5. Otopite čokoladu i maslac od kikirikija u mikrovalnoj na 30 sekundi ili na pari dok se potpuno ne otopi.


6. Čokoladu prelijte preko baze s maslacem od kikirikija i izravnajte služeći se špatulom.


7. Pospite razmrvljenim kikirikijem i solju. Držite u hladnjaku barem 2 sata prije posluživanja.


8. Razrežite na kockice i uživajte.