Karnevalski desert

Počastite maškare i napravite meke i ukusne fritule s ricottom

P. N.

Umjesto klasičih fritula pripremite ove u kojima je glavni sastojak ricotta



Sastojci za 8 osoba: 500 g sira ricotta, 200 g brašna, 3 jaja, 3 žlice šećera, korica limuna, korica naranče, 1 vrećica praška za pecivo, 1 vanilin šećer, šećer u prahu


Priprema: Pomiješati ricottu sa šećerom i jajima. Dodati koricu limuna i naranče i vanilin šećer. Postepeno dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu pustite da se odmori u hladnjaku barem pola sata, tako će smjesa tijekom prženja upiti manje ulja. U dubokoj posudi zagrijati ulje (između 170 i 180 stupnjeva).


Žličicom oblikovati loptice i pržiti u ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Nemojte odjednom pržiti previše komada jer ćete spustiti temperaturu ulja. Pržene fritule ocijediti na salveti, posuti šećerom i poslužiti tople.