Bezvremenski

Ovog vikenda uživajte u sočnom i mirisnom kuglofu od rogača i jabuka

P. N.

Foto: Domaćica

Foto: Domaćica

Pripremite desert od kojeg će zamirisati cijela kuhinja...



“Bezvremenski” kuglofi su uvijek dobra ideja, a ovaj sočni od rogača i jabuka je jedan od onih mirisnih koji zaslužuje biti zapisan u vašoj tekici s receptima ili spremljen u »bookmarksima«. To je jedan od onih starih recepata koji se prenosi i koji dijelite dalje na kavama, bez puno filozofiranja, ali s puno uživanja”, kaže nam Sanja Mijac, autorica food bloga domacica.com.hr


Sastojci:


4 jaja




200 g šećera


1 vanilin šećer


100 g mljevenog rogača


150 g glatkog brašna


2 dl ulja


5 manjih jabuka


1 prašak za pecivo


Priprema:


Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Kalup za kuglof malo namastite i pobrašnite. Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Zatim dodajte rogač, brašno, ulje i u smjesu na krupno naribajte 5 manjih jabuka. Nemojte ih cijediti, već ih direktno naribajte (po želji ih ogulite). Na kraju dodajte prašak za pecivo, sve povežite pa izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta. Nakon 15-ak minuta pečenja na vrh kuglofa stavite preklopljeni komad masnog papira kako vam kuglof ne bi izgorio.


Napomena: Po želji ga posipajte šećerom u prahu ili ga prelijte s čokoladnom glazurom. Ja ju radim tako da u lončiću otopim oko 150 g tamne čokolade za kuhanje, 5 žlica mlijeka i koju žlicu ulja.