Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 6
Sutra: 4° 4° 6
13. prosinca 2018.
Vege ručak

Od prokulica napravite kremu i poslužite ju s tjesteninom

Foto pixabay
Foto pixabay
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2018. u 12:26 2018-01-03T12:26:00+01:00

Prijedlog za ručak bez mesa jest tjestenina s lećom i rajčicama te kremom od prokulica

Vrijeme je da pustimo organizam da se odmori od teške hrane. Predlažemo tjesteninu s povrćem i mahunarkama. Od povrća smo odabrali prokulice, a od mahunarki - crvenu leću. U jelo su boje donijele i cherry rajčice, a okus je upotpunjen maslinama.

Sastojci: 320 g tjestenine (predlažemo fusile), 230 g prokulica,  100 g crvene leće, 250 g cherry rajčica, 3 žlice slatkog vrhnja, 2 grančice ružmarina, 50 g otkoštenih crnih maslina, 1 kapula ili ljutika, 2 grančice timjana, sol, papar, maslinovo ulje, malo maslaca

Priprema: Crvenu leću oprati i kuhati 5 minuta u puno vode. Ljutiku ili kapulu očistiti i nasjeckati. Cherry rajčice oprati i prepoloviti. Kada je leća kuhana, ocijediti ju i staviti po strani. Nasjeckati timjan i ružmarin. Prokulicama ukloniti vanjske listove i kuhati 10 minuta u posoljenoj i vodi. U drugoj posudi skuhati tjesteninu.

Kada su prokulice kuhane, sačuvati malo vode u kojoj su se kuhale, ubaciti u blender, dodati 3 žlice slatkog vrhnja i jedan kacijol vode od kuhanja. Uključiti blender i miksati dok ne dobijete glatku kremu.

U dubokoj tavi na maslinovom ulju dinsatiti najseckanu ljutiku, dodati rajčice i začinsko bilje. Nakon par minuta dodati leću. Kuhati 5 minuta i na kraju ubaciti masline. Promiješati, dodati kuhanu tjesteninu i malo maslaca. Dobro promiješati. Poslužiti preliveno kremom od prokulica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka