SIR I POVRĆE

Niste ljubitelj tikvica? Probajte ovaj recept i promijenit ćete mišljenje

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ovo jelo bit će odličan izbor za večeru, a u hladnjaku ga možete čuvati do 2 dana. Poslužiti ga možete s grčkim jogurtom, a umjesto parmezana možete koristiti neki tvrdi ovčji sir.



Ribane tikvice mogu poslužiti kao podloga za netipičnu pizzu, umjesto edamera povrh možete poslagati šunku i mozzarellu, posuti origanom i nitko neće niti shvatiti da jede tikvice. 


Sastojci za 8 osoba: 450 g tikvica, 100 g edamera, 100 g krumpirovog škroba, 50 g naribanog parmezana, 1 jaje, sol, papar


Za pleh: maslinovo ulje, 2 žlice krušnih mrvicaPriprema: Tikvice oprati i naribati na široke zupce. Tikvicama dodati jaje, malu žličicu soli, pola žličice papra, krumpirov škrob i parmezan. Dobro promiješati. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Pleh dimenzija 40 x 30 premazati maslinovim uljem i posuti krušnim mrvicama. Rasporediti smjesu od tikvica po plehu i poravnati.

Povrh tikvica rasporediti naribani edamer. Peći 25 minuta dok ne površina ne postane zlatno-žute boje. Ovo jelo bit će odličan izbor za večeru, a u hladnjaku ga možete čuvati do 2 dana. Poslužiti ga možete s grčkim jogurtom, a umjesto parmezana možete koristiti neki tvrdi ovčji sir.