Foto: iStock
Bundeva se s razlogom naziva kraljicom jeseni, a može se pripremiti na bezbroj načina. Okušajte se u izradi finog i sočnog kruha od bundeve koji će vas iznenaditi mekoćom i okusom.
Sastojci:
3 ½ šalice višenamjenskog brašna
3 šalice šećera
4 jaja
2 žličice sode bikarbone
1 ½ žličica soli
1 žličica praška za pecivo
1 žličica mljevenog muškatnog oraščića
1 žličica mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog klinčića
500 g pirea od bundeve***
¾ šalice ulja
2/3 šalice vode
Priprema:
1. Pire od bundeve pripremite tako što ćete bundevu očistiti, oguliti i narezati na kockice te potom staviti kuhati u slanu vodu. Nakon što voda provri, kuhajte još 10 minuta, a zatim procijedite, začinite po želji, dodajte kockicu maslaca i izmiksajte štapnim mikserom do glatke smjese.
2. Nakon što ste pripremili pire, u većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U zasebnoj zdjeli umutite jaja s pireom od bundeve, uljem i vodom te zatim dodajte suhim sastojcima. Smjesu prebacite u tri kalupa za kruh koje ste prethodno namastili. Pecite 50 minuta.