Foto: iStock
Kesteni su jedna od onih namirnica zbog kojih se veselimo dolasku jeseni, a pripremati oh možemo na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za fine i sočne browniese s dodatkom kestena i suhih šljiva prema receptu čuvenog chefa.
Sastojci:
190 g tamne čokolade sa 70% kakaa, nasjeckane na sitno
190 g maslaca, nasjeckanog na kockice
150 g suhih šljiva bez koštice, prepolovljenih
3 jaja
žličica ekstrakta vanilije
220 g šećera
110 g prosijanog kestenovog brašna
¼ žličice soli
150 g kestena, skuhanih, oguljenih i prepolovljenih
Priprema:
1.Pećnicu zagrijte na 170º C. Pladanj za pečenje dimenzija 20*30 cm obložite masnim papirom.
2.Čokoladu i maslac otopite na pari povremeno miješajući dok se sastojci potpuno ne otope, a zatim maknite s vatre i dodajte suhe šljive.
3.U smjesu umiksajte jaja, vaniliju i šećer sve dok ne bude dovoljno gusta da se odvaja od posude, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Umiješajte brašno, sol i kestene, miješajte dok smjesa ne postane glatka. Prebacite na pladanj za pečenje i pecite 25 minuta. Izvadite iz pećnice, rashladite i narežite na kockice.
Izvor