Blagdanski recept

Neka kuća zamiriši: Ispecite začinjene keksiće s čokoladom i bademima

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Mljeveni klinčić i cimet dat će ovim keksima posebnu aromu i miris



Sastojci za 20-ak komada: 120 g badema, 120 g šećera, 120 čokolade sa 70 posto kakaa, 1 žličica cimeta, 1/2 žličice mljevenih klinčića, bjelanjak 1 jajeta,  prstohvat soli


Priprema: Čokoladu »slomiti« na kockice te s bademima usitniti u multipraktiku. Prebaciti smjesu u posudu, dodati cimet i mljeveni klinčić. Od bjelanjka i prstohvata soli napraviti snijeg u koji zatim, i dalje miksajući, valja postepeno dodati šećer.


Kada ste umiješali sav šećer, dodati sve ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Trebali bi dobiti pričično čvrstu kompaktnu smjesu. Pećnicu uključiti na 130 stupnjeva. Mokrim rukama oblikovati loptice veličine oraha i slagati ih na pleh obložen masnim papirom. Neka razmak između loptica bud 3 do 4 centimetra. Peći pola sata. Ohlađene kekse slagati u metalnu kutiju.