Slatko i ukusno

Malo drugačiji desert: Zasladite si vikend kremom od jogurta s višnjama i aromom vanilije

Sanda Milinković

FOTO/Max Pixel

FOTO/Max Pixel

Ako punomasno mlijeko ili jogurt od vrhnja zamijenite nemasnim mliječnim jogurtom, nećete se morati zamarati kalorijama ovog deserta. 



Krema od jogurta s višnjama ima izrazitu aromu vanilije i osvježavajuće višnje koje će prijati svačijem nepcu.


Ako punomasno mlijeko ili jogurt od vrhnja zamijenite nemasnim mliječnim jogurtom, nećete se morati zamarati kalorijama ovog deserta.


Za pripremu vam treba malo više od pola sata, a svi su sastojci poznati i dostupni.


Sastojci




1 tegla višanja


4 listića bijele želatine


2 štapića vanilije


2 žumanjka


4 žlice šećera u prahu


2 paketića vanilin šećera


450 g nemasnog jogurta


Priprema


Želatinu stavite na pet minuta u hladnu vodu da omekša i operite te ocijedite višnje. Štapiće vanilije razrežite po dužini i struganjem uklonite njihovu unutrašnjost. Tu unutrašnjost stavite zajedno sa žumanjcima, šećerom u prahu i vanilin šećerom u zdjelu te ručnom miješalicom (na najjače) izmiješajte u pjenastu masu.


Želatinu izvadite iz vode i ocijedite, a zatim rastopite u niskoj posudi i na laganoj temperaturi. Dodajte je u pjenastu masu i dobro izmiješajte.


U kremu pažljivo umješajte jogurt i sve ostavite na hladnom mjestu na pet minuta, da krema očvrsne.


Od ukupne količine višanja, odvojite tri četvrtine i rasporedite ih u čaše. Kada krema lagano očvrsne, još ju jednom “istucite” pa dodajte u čaše. Ostavite je da se hladi sat vremena u čašama. Čaše ukrasite preostalim višnjama.


Uz višnje, možete dodati i razmrvljene piškote za ukras.