Ako želite u ovaj kolač možete dodati malo sjeckane čokolade i ruma
Ljubitelji egzotičnog voća pozor. Ovaj recept pronašli smo baš za vas. U sočnom biskvitu spojili su se kokos i ananas, dvije vjerojatno najpoznatije egzotične voćke. Od kokosa koristimo čak tri prerađevine – kokosove mrvice, kokosovo ulje i kokosovo mlijeko. Ananas koji se koristi u receptu je svjež.
U posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati sol. Zatim umiješati kokosovo ulje pa brašno s praškom za pecivo. Dobro promiješati te dodati kokosove mrvice i postepeno kokosovo mlijeko. Posljednje pažljivo lopaticom umiješati komadiće ananasa.
Namastiti i pobranšiti kalup promjera 16 cm i visine 10 centimetara. Uliti smjesu i poravnati površinu. Po površini rasporediti ostatak ananasa, posuti mrvicama kokosa i peći 75 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Tortu nakon pečenja ohladiti i poslužiti. Po želji možete ju ukrasiti s još kokos mrvica i rafaello kuglicama.
Ako želite u ovaj kolač možete dodati malo sjeckane čokolade i ruma.