Desert

Ljeto je još tu, zašto ne bi pripremili slasnu tortu od ananasa i kokosa

P. N.

Ako želite u ovaj kolač možete dodati malo sjeckane čokolade i ruma



Ljubitelji egzotičnog voća pozor. Ovaj recept pronašli smo baš za vas. U sočnom biskvitu spojili su se kokos i ananas, dvije vjerojatno najpoznatije egzotične voćke. Od kokosa koristimo čak tri prerađevine – kokosove mrvice, kokosovo ulje i kokosovo mlijeko. Ananas koji se koristi u receptu je svjež.


Sastojci za 12 osoba:200 g brašna3 jaja130 g kokosa u mrvicama130 g kokosovog mlijeka75 g smeđeg šećera95 g kokosovog ulja10 g praška za pecivo300 g očišćenog ananasa (oko 800 g neočišćenog)pola žličice soli Za dekoraciju: kokos mrviceVrijeme pripreme: 30 minutaVrijeme pečenja: 75 minuta Priprema: Ananasu ukloniti koru i narezati na ploške debljine pola centimetra, a zatim ukloniti i tvrdu sredinu. Trebali bi dobiti oko 300 g ananasa. Od toga odvojite 200 grama koje potom narežite na komadiće.

U posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati sol. Zatim umiješati kokosovo ulje pa brašno s praškom za pecivo. Dobro promiješati te dodati kokosove mrvice i postepeno kokosovo mlijeko. Posljednje pažljivo lopaticom umiješati komadiće ananasa.


Namastiti i pobranšiti kalup promjera 16 cm i visine 10 centimetara. Uliti smjesu i poravnati površinu. Po površini rasporediti ostatak ananasa, posuti mrvicama kokosa i peći 75 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Tortu nakon pečenja ohladiti i poslužiti. Po želji možete ju ukrasiti s još kokos mrvica i rafaello kuglicama.




Ako želite u ovaj kolač možete dodati malo sjeckane čokolade i ruma.