Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 2
Sutra: 5° 5° 2
18. studenoga 2018.
Originalna jela

Kako napraviti marokanski "omlet" bez jaja? Autor kuharice "Vegan 100 posto" chef Oakley zna kako

Kako napraviti marokanski "omlet" bez jaja? Autor kuharice "Vegan 100 posto" chef Oakley zna kako
Kako napraviti marokanski "omlet" bez jaja? Autor kuharice "Vegan 100 posto" chef Oakley zna kako
Autor:
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 7:38 2018-08-30T07:38:07+02:00

Ako volite slanutak i jela nalik omletu, onda bi ovo mogao postati vaš novi omiljeni recept. Omislio ga je Gaz Oakley, fantastični mladi profesionalni chef iz Walesa i autor popularne kuharice Vegan 100 posto  koju je Planetopija nedavno objavila na hrvatskom jeziku. Više od 100 recepata i originalnih ideja za jela koja želite ponoviti, i ponoviti...

Sastojci za jedan veliki "omlet" 

Za “omlet”:

120 g (1 šalica) brašna od slanutka

1 žličica začina ras-el-hanout

1/2 žličice mljevenog kumina

1/4 žličice kajenskog papra

1/4 žličice crvene paprike

1/4 žličice mljevene kurkume

1/4 žličica sjeckanog svježeg timijana

po prstohvat morske soli I svježe mljevenog papra

2 žlice prehrambenog kvasca

1 žličica praška za pecivo

približno 250 ml (1 šalica) vode.

Nadjev:

1 crvena paprika babura

1 mali crveni luk

6 cherry rajčica

10 zelenih maslina bez koštica

šaka špinata

malo maslinovog ulja, za prženje.

Dodaci za posluživanje:

šaka svježeg baby špinata

1 žlica humusa

narezani avokado.

Priprema: Prvo, trebat će vam velika zdjela. U nju stavite sve sastojke za omlet osim vode. Dobro promiješajte, a zatim  umiješajte dovoljno vode dok ne dobijete konzistenciju tijesta za palačinke.

Pokrijte tijesto i stavite ga u hladnjak na 15 minuta dok pripremate sastojke za nadjev. Sitno narežite luk i papriku. Za ovo su jelo najbolje tanke trake podjednake veličine. Jednostavno prepolovite rajčice i nasjeckajte masline na tri dijela. Operite špinat. 

Zagrijte veliku tavu za pečenje s neprijanjajućim dnom koju možete staviti u pećnicu i dodajte kap maslinovog ulja. Zagrijte gril u pećnici. 

Dodajte papriku i crveni luk i pirjajte na srednjoj vatri 2 minute, često miješajući. Nakon što povrće omekša, izvadite ga iz tave i dodajte u zdjelu s rajčicama, maslinama i špinatom. Smanjite vatru i dodajte još malo ulja ako mislite da je potrebno. Ulijte tijesto, a zatim brzo dodajte izdašni nadjev od povrća.

Prijajte na laganoj vatri 3 minute pa stavite tavu ispod grila kako biste zapekli i gornji dio. Pecite pod grilom oko 3-4 minute ili dok ne pozlati.

Prebacite omlet na zagrijani tanjur i stavite na vrh lagano začinjeni baby špinat, humus i avokado.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka