Foto Istock
Grčki jogurt dat će ovom jelu kremastu strukturu i ublažit će okus curryja
Piletina u kombinaciji s morskim plodovima nije ništa neuobičajeno, pogotovo ako je riječ o jelima iz indijske ili španjolske kuhinje. Danas predlažemo recept u kojem je piletina spojena s kozicama i začinjena tipičnim indijskim začinom – curryjem. Kremastu teksturu jelu daje grčki jogurt.
Sastojci za 4 osobe: 600 g pilećih prsa, 350 g repova kozica, 2 žlice curryja, 60 g maslinova ulja, 1 kapula, 2 stabljike celera, 2 mrkve, 200 g grčkog jogurta, sol, topla voda
Za prilog: 240 g basmati riže, pola kapule, 8 klinčića, 40 g maslinova ulja, sol, 600 g tople vode
Priprema: Pileća prsa očistiti od žilica i narezati na kocke. Očistite repove kozica te ih do trenutka korištenja držite u hladnjaku. Kapulu sitno nasjeckati, mrkvu naribati, a celer narezati na što manje komade. U dubljoj posudi (može i wok) na ulju dinstati povrće. Kada omekša dodati piletinu, zapeći sve komade sa svih strana, posoliti i zatim dodati curry. Podliti kutljačom tople vode i kuhati desetak minuta.