Uradi sam

Ideja za namaz iz kućne radinosti: pašteta od šampinjona

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Pripremiti paštetu iz kućne radinosti i nije neki problem. Donosimo vege varijantu u kojem glavnu ulogu igraju šampinjoni



Pripremiti paštetu iz kućne radinosti i nije neki problem. Donosimo vege varijantu u kojem glavnu ulogu igraju šampinjoni, gljive kojih u trgovinama ima cijele godine. 


Sastojci za 600 g paštete: 250 g šampinjona, 40 g oraha, 30 g bijelog vina, 100 g krem sira, 50 g ljutike, majčina dušica, sol, papar,


Za 12 bruscetta: 1 baguette, maslinovo ulje




Priprema: Kruh narezati na 12 ploškica. Rasporediti ih na masni papir, poškropiti maslinovim uljem i staviti na 2 do 3 minute u pećnicu zagrijanu na 240 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju.


Gljive očistiti i narezati na tanke ploškice. Ljutiku nasjeckati i dinstati 5 do 6 minuta na malo ulja. Dodati gljive, podliti bijelim vinom i pustiti da tekućina ispari. Posoliti, popapriti i na kraju dodati listiće timjana. Gljve dinstati desetak minuta. Ohladiti, a zatim ih pomiješati sa sirom i orasima. Sve sastojke izraditi štapnim mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Paštetom mazati bruscette i poslužiti.