Alfredo pašta

Fini ručak za samo pola sata: Pašta s piletinom u bogatom Alfredo umaku

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Jednostavan recept i obrok gotov za samo pola sata, idealan je odabir i za ručak i za večeru. 



Ljeto nam još traje, a ono uvijek traži ukusan i lagan ručak uz što manje kuhanja. S bloga JoCooks stiže nam upravo jedan takav, a riječ je o mnogima omiljenoj pašti s piletinom, u bogatom i ukusnom Alfredo umaku.


Jednostavan recept i obrok gotov za samo pola sata, idealan je odabir i za ručak i za večeru. 


Sastojci


  • pašta


  • 3 žlice maslaca


  • 1 pileća prsa


  • sir (pola šalice parmezana i mozzarelle)


  • 2 čajne žlice brašna


  • vrhnje za kuhanje


  • sol i papar (po želji)


  • prstohvat peršina


  • voda u kojoj ste kuhali paštu


Priprema


Prvo skuhajte potrebnu količinu pašte, a zatim piletinu. Piletina se peče na jednoj žličici maslaca i u tavi. Potrebno ju je peći sve dok ne poprimi nježno smeđu boju, nakon čega ju uklonite sa “vatre”.




Alfredo umak ćete napraviti tako da u tavu koju ste koristili, dodate preostali maslac i vrhnje, te sve zajedno pomiješate. Zatim dodajte brašno i nastavite miješati dok se umak ne zgusne. Začinite po želji sa soli i paprom, te dodajte parmezan. Nastavite miješati sve dok vam umak ne postane gust. Savjetuje se dodavanje vode u kojoj ste kuhali paštu, da se malo prorijedi.


Na kraju dodajte skuhanu paštu i piletinu, pa sve lijepo izmiješajte. Za posljednji “finish” dodajte mozzarellu na nekoliko minuta dok sir ne postane zlatno smeđ. Jelo možete ukrasiti sa malo peršina i ako želite, dodatnim parmezanom.