Foto: iStock
Iskorisite sezonu jagoda i pripremite sočnu cheesecake roladu s vašim omiljenim voćem
Stigla nam je sezona jagoda, a ako ste u potrazi za savršenim proljetnim desertom s vašim omiljenim voćem, tada je vrijeme da isprobate sočnu cheesecake roladu s jagodama. Možda vam zvuči komplicirano na prvi pogled, ali izrada je zapravo zaista jednostavna, a za samo pola sata možete pripremiti ukusnu poslasticu s jagodama za koju će se tražiti tanjur više.
Sastojci:
6 jaja
3 šalice šećera (600 g)
2 žlice ulja
2 žličice praška za pecivo
½ žličice soli
2 žličice ekstrakta vanilije + 1 žlica za nadjev
1 ½ šalice brašna (185 g)
¼ šalice šećera u prahu (40 g)
225 g kremastog sira, sobne temperature
300 g jagoda, nasjeckanih
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180º C.
2. U zdjeli izmiksajte jaja (otprilike 2 minute)
3. Dodajte 2 ½ šalice šećera (300 g) i pjenasto izmiksajte.
4. Dodajte ulje, prašak za pecivo, sol i vaniliju.
5. Dodajte brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
6. Smjesu ravnomjerno rasporedite na pladanj za pečenje obložen masnim papirom.
7. Pecite 10- 15 minuta.
8. Na radnu površinu postavite čistu kuhinjsku krpu i pospite šećerom u prahu.
9. Čim tijesto izvadite iz pećnice, preokrenite ga i prebacite na kuhinjsku krpu. Skinite papir za pečenje, tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi, a zatim prebacite u hladnjak na 30 min.
10. U posebnoj zdjeli izmiksajte kremasti sir, ostatak šećera i vaniliju.
11. Odmotajte rashlađeno tijesto, premažite smjesom s kremastim sirom, posložite narezane jagode i ponovno zarolajte.
12. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!
jagode, rolada s jagodama