Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Neobičan desert

Čokoladna torta s jednim neuobičajenim sastojkom, provjerite kojim

Ilustracija pixabay.com
Ilustracija pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2018. u 8:00 2018-09-29T08:00:00+02:00

Ako volite manje slatke kolače slobodno još smanjite količinu šećera u biskvitu

U ovoj neobičnoj čokoladnoj torti sljubiljuje se crna piva i kakao. Glazura, odnosno krema, radi se od slatkog vrhnja i krem sira.

Sastojci:
2.5 dcl crne pive
250 g maslaca
75 g kakaoo
300 g šećera
1,5 dcl kiselog vrhnja
280 g brašna
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
350 g krem sira
150 g šećera u prahu
125 g slatkog vrhnja
čokolada
3 žličice sode bikarbone

Priprema: Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i pripremiti kalup za pečenje (namastiti i pobrašniti ili jednostavno obložiti masnim papirom).
Maslac narezati na komadiće te rastopiti u malo zagrijanom crnom pivu. U drugoj posudi pjenasto umiješati jaja sa šećerom, zatim dodati kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije. Smjesu od jaja pomiješati sa smjesom pive i maslaca. Posljednje umiješati brašno sa sodom bikarbonom.
Uliti u kalup i peći oko 45 minuta. Pečeni kolač ohladiti.

Dok se kolač hladi pripremite glazuru. Mikserom izmiješati kremasti sir i slatko vrhnje te šećer u prahu. Glazurom premazati kolač, staviti na nekoliko sati u hladnjak te poslužiti. Ako volite manje slatke kolače slobodno još smanjite količinu šećera u biskvitu, dok vam u glazuri uopće možda neće trebati.

*recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Karlovačka peta rijeka, recepti s pivom

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija