Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
USPJEH

foto ANDREA ANIĆ DOKMANOVIĆ: Napravila sam dobar posao u Ljubljani

Foto Zvonimir Ferina
Foto Zvonimir Ferina
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2018. u 12:00 2018-04-14T12:00:00+02:00

Kolekcija je dobila jako puno pohvala, prvo od manekenki koje su je i probale prije revije na fitingu, a zatim od Elle Slovenija te Pentlja Concept trgovine u kojoj sam i ostavila gotovo cijelu kolekciju za daljnju prodaju i promidžbu

Prije tjedan dana Andrea Anić Dokmanović oduševila je publiku na Ljubljana fashion weeku na kojem je sudjelovala zahvaljujući pozivu organizatora. Evo što kaže sada kada su se slegli dojmovi.
– Reakcije su bile zaista iznad očekivanja, još uvijek mi u glavi zvoni gromoglasni pljesak koji je odjeknuo kada sam se pojavila na pisti zajedno s modelima u defileu.

Kolekcija je dobila jako puno pohvala, prvo od manekenki koje su je i probale prije revije na fitingu, a zatim od Elle Slovenija te Pentlja Concept trgovine u kojoj sam i ostavila gotovo cijelu kolekciju za daljnju prodaju i promidžbu.
Jako puno reakcija je bilo i na obuću koju sam donijela sa sobom, naime, naša tvornica cipela Borovo ustupila mi je za reviju tenisice Startars koje su kao stvorene za ovu kolekciju. Svi su bili  oduševljeni, stalno su nas ispitivali gdje se to može kupiti tako da smo im sa zadovoljstvom i rekli. Sretna sam što je Borovo prepoznalo moj rad, što je hrvatski proizvod podržao drugi hrvatski proizvod. Zahvalila bih se posebno mojim curama Barbari Pilski i Ivi Frankić koje su mi bile kroz cijelo vrijeme desna ruka, te fizička i psihička potpora. Također, sve pohvale organizacijskom timu Ljubljana Fashion Weeka, zaista je sve bilo vrlo profesionalno i ugodno.

Foto Zvonimir Ferina

Brojni novi kontakti

Jeste li dogovorili još neko gostovanje?
– Za sada je još rano govoriti, sve ćete znati na vrijeme...

Jeste li uspjeli pogledati i neku drugu reviju?
– Na žalost nisam uspjela pogledati niti jednu reviju, bilo je previše posla u backstageu, imali smo 20 lookova koje je trebalo isprobati na modelima, prilagoditi ukoliko je potrebno, a također odrediti i koje će Startarsice nositi. Mjeseci i mjeseci priprema stanu na kraju u samo nekoliko minuta. Uz uvijek prisutnu tremu, treba se malo i opustiti tako da su ti sati prije revije meni jako bitni.

Foto Zvonimir Ferina

Kakva je slovenska modna scena?
– Moram priznati da do nedavno nisam pratila slovensku modnu scenu, oduševila sam se kreativnošću i vizijama kolega. Jako su zanimljivi. U vrijeme kada je bila moja revija, još je bilo troje hrvatskih dizajnera i jedna slovenska dizajnerica koja je predstavila jako zanimljivu mušku kolekciju.

Što vam je za sada donijelo sudjelovanje na Ljubljana fashion weeku?
– Donijelo mi je jednu prekrasnu pozitivnu energiju, naradili smo se, ali i jako dobro zabavili. Ostvarila sam nove kontakte, kolekcija je ostavila neočekivano dobar dojam, što je dokaz kada zaista radiš ono što voliš iz srca, to jednostavno zrači.

Foto Zvonimir Ferina

Moj mozak ne spava

Što nam sljedeće pripremate?
– U glavi mi je skoro gotova kolekcija za jesen/zimu, no prije toga opremam proizvodnju s najnovijim strojevima, uvodim još neke novitete o kojima ćete biti obaviješteni kada za to dođe vrijeme. Biti poduzetnik kreativac nije lako, jako je tu puno posla koji javnost ne vidi, iza gotovog proizvoda stoji mnogo vrijednih ruku koje me podržavaju.
Moj mozak ne spava, evo nakon revije sam cijelu noć sanjala kreacije, tako da nikada ne znate što sljedeće spremam, a ponekad ne znam niti ja.

Foto Zvonimir Ferina

Hoće li riječka publika uskoro imati priliku pogledati vaše nove radove?
– Prije predstavljanja kolekcije su već i krenule narudžbe, a riječka publika koja me prati zna da se kolekcija može pogledati u mom showroomu u ulici Slaviše Vajnera Čiče, a uskoro će biti i dostupna u web shopu na službenoj stranici mog brenda. Također redovito objavljujemo sve novosti na Andy's Facebook stranici i andys.official Instagram profilu. A ukoliko se nađete u Ljubljani, Andy's možete kupiti i u Pentlja Concept Store-u u centru grada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.