Srbijanski predsjednik

Vučić: Za razliku od Thompsona, Mile Kitić ne pjeva ‘Za dom spremni’

Dražen Ciglenečki

Reuters

Reuters

Međutim, nije moguće pronaći izjavu Kolinde Grabar-Kitarović u kojoj je izjednačila ovu dvojicu pjevača. Razlog je, po svemu sudeći, taj što ona to nikad nije ni rekla. "Predsjednica je ovih dana u nekim svojim intervjuima spominjala i Thompsona, ali tog Kitića ne", ističu u Uredu predsjednice



Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uopće nema dobro mišljenje o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Ona se sredinom veljače jako izložila kad ga je pozvala u Hrvatsku, trpjela je zbog tog poteza ozbiljne kritike i vlastitih birača, ali Vučić joj nije to naročito honorirao. On, naime, smatra da je Kolinda Grabar-kitarović tek “najmanje loš partner u Hrvatskoj”.- Upravo to dovoljno govori koliko nam je teško, izjavio je  Vučić, kako je prenijela Hina i brojni mediji iz Srbije, kao i cijele regije. Reći za nekoga da je najmanje loš uistinu nije poseban kompliment. Zanimljivo je i što je Vučića potaknulo da nimalo laskavo progovori o Kolindi Grabar-Kitarović.


Kako svi prenose, Vučić je “komentirao izjavu hrvatske predsjednice da je Marko Perković Thomopson nešto poput Mile Kitića u Srbiji”. “Pa, Mile Kitić ne pjeva za dom spremni”, ustvrdio je predsjednik Srbije.


Međutim, nije moguće pronaći izjavu Kolinde Grabar-Kitarović u kojoj je izjednačila ovu dvojicu pjevača. Razlog je, po svemu sudeći, taj što ona to nikad nije ni rekla. “Predsjednica je ovih dana u nekim svojim intervjuima spominjala i Thompsona, ali tog Kitića ne”, ističu u Uredu predsjednice.




U razgovoru za Deutsche Welle predsjednica Republike je, između ostalog, kazala da su joj neke Thompsonove pjesme “iznimno drage i omiljene” i da ih smatra dobrima za nacionalno zajedništvo. Ali, Kitića nema u tom intervjuu. Ipak, kad su novinari zamolili Vučića da se referira na navodnu usporedbu Kolinde Grabar-Kitarović čovjeka koji ima status hrvatske nacionalne ikone i srpskog turbo folk izvođača, on je to komentirao kao da je riječ o općem mjestu. Inače, Kitića rado slušaju Vatreni, pa ga je Ivan Rakitić i pozvao u posjet Barceloni i stadionu Nou Camp.