'Vražje kočije'

Vučić: ‘Vas Hrvate ću prve provozati u novim helikopterima Mi-35, da vidite kako su divni’

Hina

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Srbiji bi ove godine iz Rusije trebali stići jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim »vražjim kočijama«



MUENCHEN Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će Hrvate »prve provozati« u novim borbenim helikopterima Mi-35 koje će Rusija isporučiti Srbiji, ironično komentirajući ono što smatra neprijateljskim odnosom Hrvatske prema Srbiji i njemu osobno.


Srbiji bi ove godine iz Rusije trebali stići jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim »vražjim kočijama«.


»Da vidite kako su to divni helikopteri…Vas ću Hrvate prve provozati«, rekao je Vučić hrvatskim novinarima na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.




Komentirajući navodnu nesklonost hrvatskih medija, rekao je kako »obožavate voditi kampanju protiv Srbije i mene osobno«.


»Jedva čekate da me svrgnu s vlasti, ali to se neće dogoditi«, rekao je Vučić aludirajući na izvještavanje HRT-a o protuvladinim prosvjedima u Beogradu koje su srbijanski dužnosnici ocijenili neprofesionalnim i pozivom na nasilje.


Vučić je ponovio kako je nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu »užas«, tvrdeći da je nemoguće da se nešto slično dogodi hrvatskim sportašima u Srbiji.



Sumirajući rezultate susreta s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović prije godinu dana u Zagrebu, rekao je da je Beograd ispunio 23 od 26 zahtjeva hrvatske zajednice.


»Volio bih da to mogu reći i za srpski narod u Hrvatskoj, ali bojim se da to nije slučaj«, smatra on.


Da Hrvati i Srbi ipak mogu dobro surađivati pokazuje primjer BiH, smatra Vučić misleći na suradnju Milorada Dodika i Dragana Čovića.


»I Srbi i Hrvati morat će surađivati da bi opstali«, zaključio je srbijanski predsjednik.