Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
19. travnja 2019.
Uočeni prekršaji

Ugostitelji i trgovci, ne zezajte se s računima: Porezna uprava ovih dana kreće s pojačanim nadzorom fiskalizacije

Ugostitelji i trgovci, ne zezajte se s računima: Porezna uprava ovih dana kreće s pojačanim nadzorom fiskalizacije
Ugostitelji i trgovci, ne zezajte se s računima: Porezna uprava ovih dana kreće s pojačanim nadzorom fiskalizacije
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2018. u 11:35 2018-07-30T11:35:00+02:00

Upozorava se da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostor

Porezna uprava (PU) u ponedjeljak je najavila da će u suradnji sa Carinskom upravom u idućem razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije, kao i da će od 30. srpnja do 1. kolovoza provoditi pojačane nadzore na području Zadarske županije, Šibensko–kninske županije i Splitsko–dalmatinske županije.

U priopćenju se navodi da je kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, kaže se u priopćenju PU.

Upozorava se da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

»Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike«, poručuju iz PU

Zasebno, iz PU su u ponedjeljak najavili da će u sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačane nadzore na području Zadarske županije, Šibensko–kninske županije i Splitsko–dalmatinske županije u razdoblju od 30. srpnja do 1. kolovoza 2018. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka