Samoubilački napad

U novoj eksploziji u Indoneziji ranjeno nekoliko policajaca

Hina

Reuters

Reuters



Bombaš samoubojica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabayi ranio je nekoliko policajaca ispred policijske postaje, dan nakon što su islamski militanti u samoubilačkim napadima na crkve u tom drugom po veličini indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.


Kako je izvijestio glasnogovornik policije u istočnoj Javi Frans Barung Manger, eksplozija se dogodila kod policijske postaje u 8:50 sati po lokalnom vremenu, a jasno je utvrđeno da se radi samoubilačkom napadu bombom.


Kazao je da za sada još ne mogu iznijeti sve detalje jer identifikacija žrtava i očevid još traju.




Na snimci prikazanoj na indonezijskoj televiziji vidi se motocikl koji je pristigao na kontrolnu točku do automobila te eksplodirao u trenutku dok su se policijski službenici približili.


U nedjelju, islamistički bombaši samoubojice izvršili su napad na tri crkve, usmrtivši najmanje trinaest a ranivši oko 40 osoba.


Indonezijski predsjednik Joko Widodo izjavio je u ponedjeljak da serija samoubilačkih napada u Surabayi predstavlja »djelo kukavica«, obećavši da će uložiti dodatne napore za donošenje novog antiterorističkog zakona za borbu protiv mreža islamističkih militanata u zemlji.