Spasilačka akcija u tijeku

U Rusiji nestao zrakpolov za borbu protiv požara s 10 osoba

Hina

Iljušin IL-76

Iljušin IL-76

»Iljušin IL-76 nestao je s ekrana radara u 6,30 sati po moskovskom vremenu u području Irkucka. U letjelici je bilo 10 osoba«, objavilo je rusko ministarstvo za hitna stanja u priopćenju



MOSKVA Avion za borbu protiv šumskih požara s deset osoba nestao je s radara u petak ujutro u području Irkucka u Sibiru, objavilo je rusko ministarstvo za hitna stanja.


»Iljušin IL-76 nestao je s ekrana radara u 6,30 sati po moskovskom vremenu u području Irkucka. U letjelici je bilo 10 osoba«, objavilo je rusko ministarstvo za hitna stanja u priopćenju.


Iljušin IL-76 poletio je sat ranije i nalazio se na 3000 metara visine kad je izgubio kontakt s kontrolorima leta, istaknuo je izvor unutar ministarstva ruskoj novinskoj agenciji TASS.




Ministarstvo za hitna stanja nije željelo komentirali slučaj.


Ruske vlasti objavile su, međutim, da šalju u Irkuck dva aviona i 100 spasioca »posebno ekipiranih za operacije potrage na nepristupačnom terenu«.


Rusko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da šalje u Irkuck tri aviona Iljušin IL-76 i helikopter MI-8 kako bi pomoglo vlastima u borbi protiv požara koji pustoše područjem.