Odlazak

U 77. godini preminuo Terry Jones, zvijezda Monty Pythona

P. N.

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Jedan od najpoznatijih Jonesovih skečeva bio je onaj s gospodinom Creosoteom, groteskno debelim čovjekom koji za vrijeme večere u restoranu obilno povraća, a na kraju se prejede i eksplodira.Uspješan je bio u ulogama neuglednih sredovječnih žena, a često je glumio i starije muškarce iz više klase



Terry Jones, zvijezda Montyja Pythona, umro je u 77. godini.


Uz njega je u trenutku smrti bila njegova supruga Anna, objavili su svjetski mediji. Vijest o smrti potvrdila je njegova obitelj.


Jonesu je dijagnosticirana demencija 2015. godine.




Bio je jedna od najvećih kreativnih uzdanica i prepoznatljivo lice u nizu skečeva i filmova Monty Pythona, također se profilirao i kao kreator tv dokumentaraca i knjiga za djecu.


Jones je rođen u gradu Colwyn Bay u Walesu; otac mu je bio Velšanin, a majka Engleskinja. Diplomirao je engleski jezik na fakultetu St Edmund Hall.


Nakon fakulteta je radio na televiziji: s Palinom je surađivao na humorističnim emisijama Twice a Fortnight i The Complete and Utter History of Britain, a na Do Not Adjust Your Set je osim s Palinom radio i Ericom Idleom, također budućim članom Monthy Python.


Jedan od najpoznatijih Jonesovih skečeva bio je onaj s gospodinom Creosoteom, groteskno debelim čovjekom koji za vrijeme večere u restoranu obilno povraća, a na kraju se prejede i eksplodira.


Uspješan je bio u ulogama neuglednih sredovječnih žena, a često je glumio i starije muškarce iz više klase. Osim toga, radio je na međusobnom povezivanju skečeva i šala, pretvarajući tako pojedinačne radove u cjelinu. Jones se iskazao i kao režiser: režirao je Brianov život.